Hoe snoeptaart maken

Je wil graag een taart maken voor iemand die dol is op snoep en je bent op zoek naar ideeën? Dan zit je hier goed!  Want hoe je een snoeptaart kunt maken, daar laat ik je straks een aantal voorbeelden van zien.

Nu is taart op zich natuurlijk al snoep, maar je kunt op en in je taart natuurlijk ook snoep verwerken. Een beetje afhankelijk van het soort taart en het favoriete snoep van de ontvanger laat ik je hier een aantal opties zien van hoe je een snoeptaart zou kunnen maken.

Iemand die gek is op M&M’s en chocolade kun je volgens mij niet blijer maken dan met een taart als deze. Eigenlijk is het principe heel simpel. Je bakt een biscuit taart. Vult deze met iets wat de ontvanger lekker vindt (bijvoorbeeld chocolade botercrème en aardbeienjam) en je strijkt de buitenkant en bovenkant af met botercrème. Nu is het tijd voor de versiering: Plak dubbele KitKat repen rondom de taart en vul nu de bovenkant op met M&M’s. Eventueel kun je langs de onderkant nog M&M’s plakken als je wilt. Maak het af met een mooie strik om de zijkant en je bent klaar!

Ken je iemand die van allerlei soorten repen houdt? En ben je een beetje creatief? Dan kun je zoals hier van fondant of marsepein alle repen namaken. Bak een biscuit, verdeel deze in kleinere repen en bekleedt dit met de juiste kleuren fondant. Snijd of steek de letters uit van de verpakkingen en je hebt een hele originele taart.

Ook voor deze taart zijn verschillende soorten snoep gebruikt. Allereerst is het biscuitdeeg gekleurd. Bak 3 biscuittaarten en kleur het beslag voor het bakken met kleurstof. Stappel de biscuits en doe er een vulling van bijvoorbeeld botercrème tussen. De bovenkant en zijkant verdeel je door minireepjes is kwarten en daarop leef je je uit met verschillende soorten snoep. Nu weet je hoe je een snoeptaart kunt maken en je kunt je fantasie de vrije loop laten!

Authored by: Redactie