Hoe verbreek je een relatie?

Ben je er al een poosje tegenaan aan het hikken en heb je geen zin meer in je relatie? Is het echt op, dan wordt het tijd dat je hier samen over gaat praten. De kans is groot dat je het allbei al door hebt, maar dat de ander het nog niet op wil geven of dat je bijvoorbeeld nog niet zo goed weet hoe je de knoop nu door moet hakken. Je kunt hier het beste samen over praten en dan kom je tot de conclusie dat je allebei gelukkiger bent als je alleen bent.

Je moet er voor zorgen dat je het niet door de telefoon of via een brief doet. Je bent al die tijd samen geweest, daarom moet je er voor zorgen dat je dat nu ook gaat doen, blijf praten. Zorg dat je niet met ruzie uit elkaar gaat. Misschien zit je wel in dezelfde vriendengroep, dan is het wel fijn als je elkaar na een tijdje weer gewoon kunt zien, maar zorg er dan nu voor dat je elkaar gewoon aan kunt blijven kijken en even uitspreekt waarom het nu niet meer kan. Als je dan samen tot die conclusie komt dan kun je de relatie maar beter verbreken. Je kunt nu even aan jezelf denken en zorgen dat je tot rust gaat komen.

breakup

Vrienden na een relatie of niet?

Als je relatie over is dan kun je nog vrienden met elkaar blijven. Of dat je vrienden blijft of niet zal er vanaf hangen wat de reden is dat je uit elkaar gaat. Als de ander vreemd is gegaan heb je nu misschien geen zin om elkaar te blijven zien, maar wanneer de liefde over is kan het zijn dat je hierover wilt praten samen en dat je elkaar gewoon kunt blijven zien.

Misschien kan dat niet meteen na de breuk, maar na een paar weken is het verdriet of de boosheid vaak al minder en kun je elkaar gewoon in de ogen kijken en met elkaar praten over van alles en nog wat. Dit is van belang zodat je als vrienden met elkaar om kunt blijven gaan. Soms wordt je ex je steun en toeverlaat bij andere problemen.  

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie