Hoeveel calorieen om 1 kilo af te vallen

Hoeveel calorieen om 1 kilo af te vallen

Veel diëten die je kunt vinden verwachten dat je jouw calorie inname vermindert om gewicht te verliezen. Met het idee, uiteraard, om veel meer calorieën te verbranden als dat je inneemt zodat je uiteindelijk dunner en gezonden eindigt, maar zo makkelijk is dit niet altijd.

Het is een stukje moeilijker om constant je calorieën te tellen dat dat menig denkt. En niet dat het moeilijk is om te kijken en uitvinden hoeveel calorieën een bepaalde voedselsoort heeft in vergelijking met de andere, het is gewoon dat soms de verveling en gemak het overnemen.

Tel methodes voor calorieën die jou kunnen helpen

Hou Je Ogen Open

Of nou in de supermarkt of in een restaurant of wat den ook bent, het is altijd belangrijk om de voedsel labels over voedingsinfo te lezen van elk product dat je in je lichaam zult stoppen. Let ook op voor schuilende calorieën.

Wat we bedoelen met schuilende calorieën is: een zogenoemd pak met snacks kan wellicht zeggen, 110 calorieën, dus dan denk je, ik krijg dus 110 calorieën. Dit is duidelijk, toch? Perfect! Nou, wacht toch maar even kijk nogmaals en je realiseert je dat het 110 calorieën per portie zijn, en dat er vier porties in de zak zitten! Het is dus geen 110, maar 440. Let hier goed op.

Probeer de Verlaagde Vet, Vetvrij

Niets brengt meer calorieën met zich mee als grammen aan vet. Vet is compleet energie dicht, en sleurt dus een hoop calorieën met zich mee. Wat je ook koopt, en voornamelijk bij zuivelproducten, zorg dat je altijd producten kopen met een laag vetgehalte of zelfs vetvrij. Zelfs daarna moet je nog goed op de calorieën letten.

Verklein Je Maaltijd Grootte.

Een geweldige manier om de calorieën altijd een stap voor te blijven is om die nodige maaltijdverkleining toe te passen. Geloof het of niet, als je gezonde maaltijden eet en je tijd neemt om er van te genieten, zul je volledig voldaan zijn met een aantal kleinere maaltijden. Het is echt een werkende methode.

Zeg Nee tegen Drank

Een glas rode wijn is zo nu en dan helemaal niet erg, het is zelfs goed voor je hart. Maar om nou te kijken hoeveel bier je naar binnen kunt werken per dag, of om even in de drankkast te duiken, gaat alleen maar pondjes toevoegen en daarnaast zul je de calorielimiet ver overschrijden. Het ergste is nog wel, dat alcohol die verschrikkelijke ‘dode’ calorieën met zich mee draaft, wat betekent dat ze niet voor energie gebruikt worden, ze gaan rechtstreeks naar de vet opslag.

Wees een goed voorbereide thuis kok

De beste manier om je dieet een stapje voor te blijven is door je eigen maaltijden te bereiden. En met bereiden bedoelen we niet alleen het thuis eenmaal maken van de maaltijd, maar ook de voorbereiding van de maaltijden.

Zorg ervoor dat je alle benodigde voedselgroepen elke dag weer inneemt. Zorg ervoor dat je genoeg vezels, proteïne, vet etc binnenkrijgt, binnen de maatstaven van jouw benodigde calorieën.

Hiervoor moet je wel van te voren al na gaan denken, maar denk er wel aan dat een dieet er om gaat dat je jouw leven verandert en andere gewoontes aan te nemen zodat je die pondjes er af kunt krijgen.

Je hebt nu en zult altijd complete en totale controle hebben over wat je ook maar in je lichaam stopt. Er is geen echt excuus om je calorie limiet te overschrijden, maar denk er wel aan dat je niet moet opgeven of je zorgen moet maken als dit wel gebeurd.

Dit is geen Russisch strafkamp. Doe je best, geef het alles en denk erom om die calorieën te tellen.

Authored by: Lisa