Hoeveel calorieen verbruik ik

Moeten calorieën precies zijn?

Om gewicht te verliezen, snapt iedereen nu dat we echt minder energie naar binnen moeten werken als dat we verbranden, en dat door calorievermindering en verbeterend proces moet zijn over de span van een paar weken. In een poging om calorieën te verminderen, zullen veel mensen op zoek zijn naar een precies aantal calorieën in elk soort eten en/of drinken dat ze nemen, maar is het nou echt zo belangrijk om precies het aantal calorieën te weten?

Het antwoord is nee, niet echt!

Denk er over na, er zijn zoveel variabelen in de hoeveelheid energie die we elke dag verbranden dat elke onnauwkeurigheid in onze dieet inname, dat we kunnen balanceren met onze dagelijkse beweging en activiteiten. Zolang we over het algemeen gewoon elke dag actief zijn zal er geen enkel probleem zijn. Bijvoorbeeld, op een bepaalde dag zul je wellicht meer dan de 2000 calorieën verbranden, maar als de energie inname tussen de 1500 en 1800 ligt zul je nog steeds op een goed pad zijn om gewicht te verliezen. In dit voorbeeld, hoef je dus echt niet precies te tellen tot je precies 1500 calorieën hebt ingenomen, of wat je doel ook maar mag wezen.

Een uitzondering kan zijn op rustige dagen waar we een andere richting opgaan met de energie balans, waar we niet zoveel energie verbranden als nodig, bijvoorbeeld, nadat je moet bent van een lange dag werken, wellicht deed je een training wat minder enthousiast. We kunnen niet zoveel doen aan deze rustdagen, maar we kunnen wellicht wel iets aan ons dieet doen op dagen als deze.

Wanneer is een minder energieke training volg zorg ik ervoor dat ik mijn dieet aanpas voor de volgende dag, bijvoorbeeld door geen boter op de boterham te doen of door slechts een halve portie rijst of aardappelen te nemen. Het punt is dat ik niet precies calorieën hoef te tellen op deze dagen. Probeer gewoon mogelijke veranderingen op te vangen door kleine aanpassingen. Door dit te doen behoudt je een constante negatieve energiebalans waardoor je constant gewicht verliest.

Authored by: Lisa