Hot item voor heren: bamboe t-shirts!

Helemaal van deze tijd, heel erg milieubewust en ook nog eens onzettend hip: bamboe kleding! Steeds meer merken richten zich bewust op de productie van bamboe kleding omdat het productieproces minder belastend is voor het milieu én omdat bamboe ontzettend lekker zacht zit.

 

1

 

Ideaal voor heet weer

De holle structuur van bamboe kleding zorgt ervoor dat het vocht goed opneemt. Vervolgens heeft het vocht weer alle mogelijkheden om snel te verdampen. Om die reden blijft bamboe kleding lekker lang droog en is het perfect voor mensen die veel of snel zweten. Voor hen zijn niet alleen bamboe t-shirts een uitkomst, maar ook bijvoorbeeld bamboe sokken of onderbroeken.

2

 

Heerlijk zacht

Het is echt waar… wie ooit een bamboe kledingstuk heeft gedragen zal het beamen: bamboe kleding zit heerlijk zacht. Veel zachter dan bijvoorbeeld katoen of polyester. Een shirtje van bamboestof zit daarom niet alleen lekker op zichzelf, maar dient ook uitstek3end als ondershirtje onder bijvoorbeeld een overhemd. Het overhemd zit er gegarandeerd mooier door.

Iets duurder, véél duurzamer

Bamboe kleding is ietsje duurder dan reguliere kleding, maar daar staat wel tegenover dat je meebetaalt aan een beter milieu. Immers, bamboetextiel is veel minder belastend voor het milieu om te produceren dan bijvoorbeeld katoen of polyester. Ben jij dus vóór een goed milieu en tégen uitputting van het milieu door de kledingindustrie? Ga dan zeker over op bamboe!

Authored by: Tara