Ik ben jaloers op anderen

Met jaloezie heeft iedereen wel eens te maken gehad. Dat gevoel wanneer jou beste vriendin datgene heeft gekocht waar jij al erg lang voor aan het sparen was en nu dus niet meer kan kopen aangezien zij het al heeft. Of dat moment wanneer jou eigen vriendje een aantal week op vakantie is en jij alleen bent en steeds andere koppeltjes samen ziet. Die jaloezie heeft iedereen wel eens gehad en daar is op zich helemaal niets mis mee. Een beetje jaloezie is zelfs gezond voor je! Maar je moet wel zorgen dat het niet doorslaat. Heb jij last van extreme jaloezie en wordt het onderhand vervelend voor je omgeving? Lees dan snel verder!

Een beetje jaloezie is niet zo erg, maar wanneer jij heel erg jaloers bent en dit ook erg snel wordt, kan dit erg vervelend zijn voor jou naaste omgeving. Het is dan ook belangrijk dat jij hier iets aan gaat doen. Om jou jaloezie op te lossen moet je er eerst zien achter te komen waar deze jaloerse gevoelens vandaan komen. Heb jij het echt zo slecht als jij denkt of valt dat in werkelijkheid wel mee? Jaloerse mensen realiseren zich vaak niet zo goed wat ze zelf allemaal al hebben bereikt en hebben aan spullen. Probeer daarom eens een lijstje voor jezelf te maken met allemaal punten erop waar jij wél blij mee bent. Dit kunnen echte spullen zijn, maar bijvoorbeeld ook bepaalde mensen om je heen of dingen aan jezelf die je niet zou willen inruilen. Op die manier leer jij je realiseren dat je het helemaal niet zo slecht hebt en je best blij mag zijn met de dingen die je hebt.

Ben jij de laatste tijd erg jaloers geweest tegen een ander? Los dit dan op! Praat met diegene en zeg sorry voor jou jaloerse gedrag. Zeg dat je er wat aan probeert te doen en dat het in het vervolg minder zal worden.

ja1 ja2 ja3 ja4 ja5

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie