Ik voel me zo alleen

We voelen ons allemaal wel eens een keertje wat alleen. Daar is op zich helemaal niets zo verkeerd aan. Je af en toe wat eenzaam voelen hoort erbij en geeft niks. Maar wanneer jij je vaker dan af en toe eenzaam voelt is het belangrijk dat jij hier iets aan gaat doen want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voel jij je erg vaak eenzaam, maar weet jij niet zo goed wat jij hier aan kan doen? Lees dan snel verder! Ik ga jou proberen te helpen bij het oplossen van jou eenzaamheid.

De oorzaak van eenzaamheid ligt vaak bij het feit dat je weinig of geen contacten hebt. Hierdoor ga je op een gegeven moment erg in jezelf leven en spreek je vrijwel geen andere mensen. Dat is helemaal niet goed voor je, want op die manier wordt je snel verdrietig. Het is dan ook heel belangrijk dat jij snel een hoop nieuwe contacten legt. Maar waar haal je die vrienden nou vandaan? Vriendschappen komen er niet uit zichzelf en het is ook erg belangrijk dat jij zelf open staat voor nieuwe contacten. Dit doe je door ook zelf eens op iemand af te stappen en een praatje te maken. Vind jij dit moeilijk omdat je bijvoorbeeld erg verlegen bent van jezelf? Probeer je hier dan overheen te zetten, het is namelijk erg belangrijk dat ook jij zelf wat initiatief neemt.

Je kan ook wat vaker op stap gaan. Tijdens het uitgaan ontmoet je vaak ook een hoop nieuwe mensen. Daarnaast is initiatief nemen tijdens uitgaan vaak een stuk makkelijker aangezien iedereen dan wat aangeschoten is van de drank. Ook kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om op een team sport te gaan. Hier ontmoet je vaak ook een heleboel nieuwe mensen en leer je ze ook direct goed kennen. Daarnaast kan jij je ook als student aansluiten bij een studentenvereniging. Dit is erg goed voor jou ontwikkeling en contacten.

a1 a2 a3 a4 a5

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie