Interview met de onderneemster achter JESSE V BEACHWEAR

De redactie van Kleding Insider was benieuwd naar de visie van de onderneemster achter het succes van Jesse V Beachwear. We spraken daarom met Jesse van der Valk over haar ambities en haar succesformule.  Jesse vertelde dat zij voor haar bedrijf nooit een businessplan heeft gemaakt of een bepaald businessmodel heeft gevolgd.

Jesse is op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag waarom zij nooit een bikini kon vinden die haar echt goed paste of erg duur waren. Bikinibroekjes zitten volgens Jesse in Nederland als Pampers en zijn vaak van slechte kwaliteit. Jesse wilde ook weer geen broekjes die Braziliaans klein zijn maar juist mooi in het middensegment vallen. De broekjes lopen in de vorm van een omgekeerde L, dus als ┘. Jesse liet ons zien dat ze op dit moment zes goedlopende  bikinimodellen op de markt heeft gezet en dat ze haar bedrijf elk jaar ziet groeien.

Wat maakt Jesse V anders dan andere aanbieders? Webshop orders worden bij Jesse altijd met liefde wordt verpakt. Elk artikel gaat de deur uit met een persoonlijk, handgeschreven berichtje. Jesse V verstuurt eigenlijk geen pakketjes, maar cadeautjes. Daarnaast worden alleen de beste materialen gebruikt. Schelpen zijn bijvoorbeeld niet van plastic maar komen daadwerkelijk van de bekende witte Filipijnse stranden, en de stoffen komen uit Italie. Daarnaast speelt zij actief in op de trend om bikinitops en broekjes te ‘mixen en matchen’, waardoor het mogelijk is om je eigen bikini in de gewenste maat samen te stellen.

Wie is Jesse en wat heeft zij met beachwear? Zee, strand en zon, dat is alles voor mij. Ik ben zelf ook Duikinstructrice geweest op Curacao en ben gepassioneerd door het prachtige onderwater leven van de oceaan. Na haar studie in Zwitserland is zij naar Zuid-Amerika gegaan waar het idee van Jesse V is geboren. Om toch in de ‘marine’ sferen te blijven is Jesse daarna als Yacht broker gaan werken en werkt ondertussen aan het laten groeien van haar merk.

Hoe worden de producten van Jesse V gefabriceerd? De producten worden grotendeels met de hand door vakmensen gemaakt.  Niet alle producten zijn daarom hetzelfde en dat maakt het uniek. Veel klanten sturen haar berichtjes met complimenten over de kwaliteit en opmerkingen dat ze nog nooit iemand met dezelfde bikini zijn tegengekomen.

Wat voor bikinimodellen gebruikt Jesse V in de campagnes?  Modellen die met Jesse  samenwerken houden zelf echt van de natuur en dragen bijvoorbeeld weinig tot geen make-up. Dat beeld herkennen wij onmiddellijk terug op de homepage van jessevbeachwear.com.

Hoe zit het met de ambitie van Jesse V? Wij spraken met Jesse over haar ambities en ontwikkelingen van haar merk. Vol enthousiasme vertelde zij vervolgens over haar ondernemersdrive en de visie achter Jesse V Beachwear. Ze gaf daarbij aan geen groot merk te willen worden wat in zo veel mogelijk winkels ligt maar juist op kleine schaal proberen trends te zetten met kwalitatieve producten. Als leverancier van grote warenhuizen verlies je veel invloed op de ontwikkeling en design van de producten. De ontwikkeling staat direct in verband met de behoefte van haar klanten. Dit jaar gaat Jesse V bijvoorbeeld weer een bijeenkomst in Nederland organiseren om te luisteren naar wat haar klanten daadwerkelijk willen. Daarmee kan de collectie voor 2014 eventueel worden aangepast.

Voor wie is de collectie van Jesse V ontworpen? Jesse geeft aan dat haar collectie bedoeld is voor de jonge vrouw die graag reist en mooie plekjes bezoekt . Daarnaast is de collectie bedoeld om vrouwen meer zelfverzekerd  te maken. Haar klanten zijn onafhankelijk, genieten van het leven en zijn zich bewust van de schoonheid en van het vrouwelijk lichaam.

Betaalbare en unieke strandkleding om te dragen tijdens een heerlijke zomervakantie of een ontspannen dagje strand; dat is waar Jesse V voor staat. De collecties, geïnspireerd op de verleidelijke Braziliaanse pasvorm, zijn voorzien van verrassende details en worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. De modellen zijn comfortabel en geven elke vrouw onmiddellijk een sexy en elegant gevoel, terwijl het tegelijkertijd een bepaalde nonchalance uitstraalt.

Wat is nu het geheim van Jesse V Beachwear? Deze zit toch echt in de pasvorm van de bikinibroekjes. De snit zorgt ervoor dat de billen mooi gevormd en op de juiste manier geaccentueerd worden. Jesse haalde voor een deel van haar collectie inspiratie uit haar verblijf in Zuid-Amerika en Curacao. Hoewel de vormen een duidelijke  Zuid-Amerikaanse uitstraling hebben, zijn ze  aangepast op de Nederlandse voorkeur om toch iets meer te bedekken.

Wat vinden we terug in de collectie? De collecties bestaan uit diverse modellen en prints en er is keuze uit verschillende bikinitops, zoals triangels, bandeaus en halters. De broekjes en tops kunnen apart besteld worden, zodat elke vrouw een model en maat kan kiezen waarin haar lichaam het beste tot zijn recht komt. Om het strandoutfit helemaal compleet te maken, heeft Jesse V ook diverse pareo’s, sarongs  en strandjurken ontworpen.

Waar kun je Jesse V Beachwear kopen? De beste manier om aan je Jesse V outfit te komen is online via www.jessevshop.com of op andere online webshop’s zoals Chilla.nl. Ook ligt Jesse V in sommige boutique-jes in Nederland, Zwitserland en Curacao.

Wij zijn erg benieuwd naar de collectie van 2014 en wensen Jesse veel succes met het overtreffen van de vorige collectie!

Authored by: Hesther