Italiaanse vesten

Je kunt Italiaanse vrouwen van veel beschuldigen, maar niet dat ze geen stijl hebben. Of je nu in een dorpje achteraf komt, of in een wereldstad als Rome, alle vrouwen lopen er op en top verzorgd bij. Meestal in een mooie jurkje of een elegante pantalon.

Als ze een “casual” day hebben of wanneer het gewoon wat frisser is, draagt de Italiaanse vrouw gewoon een vestje over haar kleding. Italiaanse vesten worden altijd modieus en hip gedragen en zijn niet een oud vod dat ze achter uit de kast trekken. Meestal gemaakt van een duurdere wolsoort als kasjmier en erg fijn.Ik heb een paar voorbeelden verzameld van hoe je een vest elegant zou kunnen dragen zoals een Italiaanse vrouw zou doen.

Allereerst de kleurkeuze van je Italiaanse vest. Stem de kleur altijd af op een ander item dat je op dat moment draagt. Zo zorg je voor een rustige maar modieuze combinatie. Je kant er uiteraard voor kiezen om je accessoires net een tikje stoerder te maken zoals hier met een leren armband met studs is gedaan.

Een andere optie om je vest te combineren is door een ragfijn riempje om het vest heen te dragen. Hier is gekozen voor een wit kanten jurkje met een oudroze vestje en een goudkleurig riempje. De crème kleurige tas maakt het plaatje helemaal af.

 

Op dit witte kanten jurkje, dat zo bij de Italiaanse Riviera lijkt weggelopen, wordt een kort vestje gedragen. In dit geval is gekozen om een apart bruin riempje om het jurkje heen te dragen, zodat het vestje er over heen valt.

Een typische bloemetjesjurk die je zo in het noorden van Italië tegen zou kunnen komen. Mooi gecombineerd met een groen vest dat qua kleur ook terug komt in het jurkje. De lange parelkettingen van verschillende dikten maakt de combinatie af.

Authored by: Redactie