Jaloersheid in relatie

Ik hoor het bij mijn vriendinnen vaak, de man is jaloers in de relatie maar hoe ga je hier mee om? Het is goed dat je daar mee om kunt gaan want jaloerse mannen, wat moet je er mee? Ze kunnen erg opdringerig zijn. Het kan zijn dat ze je overal willen controleren en dat ze alles van je willen weten. Dat is niet goed, je moet in je relatie ook vrij kunnen zijn.

Het is goed dat je hier nu wat aan doet. Je kunt er namelijk voor zorgen dat je elkaar beter leert kennen zodat je elkaar helemaal gaat vertrouwen. In het begin ken je elkaar niet goed maar naarmate je langer bij elkaar bent weet je toch ook dat je elkaar moet kunnen vertrouwen? Een relatie is gebaseerd op vertrouwen en daarom is het belangrijk dat je elkaar goed leert kennen zodat je weet dat je niet jaloers hoeft te zijn.

Mijn vriend was ook zo, hij vroeg zich af wat ik altijd moest doen bij mijn beste vriendin, hij dacht dat er andere mannen zouden komen, maar ik zei tegen hem van ga dan een keer mee, maar dat hoefde niet. Wel alles willen weten en als puntje bij paaltje komt en ik zeg van ga maar mee, dan krabbelt hij terug en wil hij er niets van weten. Ik vond het maar vreemd, maar hij kan me of vertrouwen of we stoppen er mee.

cc4

Hij moet alles weten

Als je vriend alles van je moet weten en je continu in de gaten houdt dan moet je je maar eens afvragen of dat wel normaal is. Het is namelijk niet zo, je moet elkaar vertrouwen en niet jaloers hoeven zijn. Als je partner met een andere man of vrouw praat, moet de ander dan alles hier vanaf weten? In een goede relatie niet en kun je op een feest praten met de mensen waar je een klik mee hebt. Tussendoor spreek je elkaar even en dan ga je je eigen gang, jaloersheid in een relatie is niet goed, zeker niet wanneer het de overhand krijgt en hierdoor veel ruzies ontstaan. 

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie