Joan Didion voor Céline

De meeste mensen in de fashion wereld zeggen dat dit pas ”Internet Breaking” is. Het Franse modehuis Céline heeft een nieuwe gezicht, dat 80 jaar oud is. De Briste Vogue meldt dat Joan Didion te zien is als het nieuwe gezicht van het Franse modehuis. In de campagne mogen we haar gaan zien schitteren, iets wat ze wel gewend is. Maar wie is Joan nu eigenlijk?

Joan Didion is een Amerikaanse schrijfster die er altijd met een grote zonnebril bijloopt en er best hip uitziet voor het leeftijd. Ze is bekend van romans als The Year of Magical Thinking en Slouching Towards Bethlehem. Op haar naam staan verder een groot aantal essays en journalistieke stukken. De schrijfster werd in 2013 in Het Witte Huis door president Obama onderscheiden met een National Humanities Medaille. Het team van Céline vindt dat Joan een feilloos gevoel heeft voor stijl en dat straalt ze op 80-jarige leeftijd nog steeds uit, in klasse. De campagne is gefotografeerd door Juergen Teller. Hij de huisfotograaf van het fashionlabel en heeft dus al vaak meerdere shoots gedaan voor hun.

Wat opvalt is dat steeds vaker modehuizen hun nieuwe modellen zien in dames die al op leeftijd zijn. Deze dames willen ze dan in hun campagne. Dolce & Gabanna kondigde zo ook aan dat drie Spaanse oma’s de hoofdrol gingen spelen in hun nieuwste advertentie.

hbz-celine-ad-article-sm