Johnny Coca neemt Emma Hill over bij Mulberry

Nadat Emma Hill weg is gegaan bij het Britse modehuis Mulberry waren er al speculaties dat er een nieuwe creative director ging komen. Maar of het zeker was?

Johnny Coca heeft genoeg internationale kennis en vaardigheden om de nieuwe creative director te kunnen worden bij het Britse modehuis. Dit en meer waren slechts geruchten, tot vandaag. Hij heeft namelijk zojuist bevestigd dat hij de taak op zich neemt en de nieuwe creative director wordt van Mulberry. Naast deze job is hij ook nog hoofd accessoires bij Céline. Deze baan zal hij niet laten liggen voor Mulberry. Hij gaat het gewoon allebei doen. Coca zal met de aanwinst van een nieuwe baan een nieuwe weg inslaan. Mulberry zou overigens wel iets nieuws kunnen gebruiken. De komst van Coca is perfect getimed, aangezien gij veel internationale ervaring heeft. Dit kan Mulberry nieuwe energie geven. Ook de CEO van Mulberry is zeer tevreden en hij is blij dat Johnny het team komt versterken.

Emma Hill was creative director bij Mulberry voor 5,5 jaar. Geruchten gaan dat de ontwerper en het merk de wegen scheiden door zakelijke verschillen over de operationele en creatieve strategie van het bedrijf. Vanaf 2008 bracht Hill nieuwe energie in het modehuis. Ze zorgde voor een sterke nieuwe kledingcollectie, schoenen, sieraden en een accessoirelijn. Ze hield een scherp oog op de Britse herkomst en erfgoed van het merk. Commerciële successen van Emma waren de Willow Tote die je als tas kan dragen en als clutch. Ook de tassen die ze ontwierp voor Alexa Chung, Alexa, en voor Lana Del Rey, Del Rey zijn hits. Wat ze de komende tijd gaat doen, is niet bekend.

emma-hill-weg-bij-mulberry-0311-2668

kandidaten-hoofdontwerper-mulberry-1836-4706

Johnny-Coca_glamour_27nov14_pr_b_960x1440