Juiste profiel foto voor dating site

Hoe maak je een goede profielfoto

Een profielfoto kan je datingervaring maken of breken. Laat ons eerlijk zijn, we zijn allemaal visuele schepsels. Wie wil niet graag een mooie vrouw of een knappe man ontmoeten met een persoonlijkheid die bij dat beeld past?

Simpel gesteld, een goede foto doen je kansen op het vinden van de ware met een factor tien stijgen. Een slechte foto kan het omgekeerde resultaat hebben. Op datingsites krijgen singles die veel aandacht aan hun profielteksten en foto’s hebben besteed aanzienlijk meer aandacht dan daters die zich er gemakkelijk van af hebben gemaakt. Een goede foto is eigenlijk van doorslaggevend belang bij je succeskansen op een datingsite.

Je hebt letterlijk vijf seconden om een goede eerste indruk te maken en als je niet fysiek aanwezig bent dan moet je profiel foto zorgen voor die initiële “wow” factor.
Of je nu online op zoek bent of je matches ontvangt van een professionele koppelaar, waar je beroep op doet.

Beeld je in dat je op het punt staat om te gaan daten voor je een foto laat maken. Als je niet dezelfde tijd en moeite steekt in je foto als je zou besteden aan een date, dan is de kans groot dat je het niet op de juiste manier voorbereidt.
Denk aan de volgende factoren:

1. Je haar

Degenen die nog steeds zweren bij de “Jennifer Aniston” look van de late jaren 90: het is tijd voor een nieuwe look. Ga online en Google de laatste kapsels van de sterren. circa late 90s. Het is niet nodig om iets revolutionair te gaan doen, maar je mag rustig een beetje risico nemen met je kapsel. Vraag om het advies van je kapper. De kans is groot dat het resultaat verbluffend is! Oh, en LAAT JE HAAR FOHNEN voor de foto genomen wordt!

2. Lach!

Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die glimlachen naar de camera meer succes hebben dan degenen die dat niet doen

Oefen je glimlach ook voor de spiegel. Meer tanden en minder tandvlees is de sleutel tot een perfecte lach 🙂
3. Fotograaf

Gebruik nooit, onder geen enkele omstandigheid, een foto die je zelf met je webcam gemaakt hebt. Het zal je absoluut geen recht doen. Als je het chique wilt aanpakken, huur dan een professionele fotograaf in, of vraag een vriend die weet wat hij/zij doet om je te helpen.

4. Plaats

Dit is een moeilijk punt, en het hangt in belangrijke mate af van de vaardigheden van je fotograaf en van je eigen complexiteit. Over het algemeen is het magische licht van de vroege ochtend of de late namiddag het best voor landschappen en het is vaak voordelig om de zon in je rug te hebben. Maar, in een grote stad, kan de middag ook voor sterke contrasten zorgen.
Als het mistig of regenachtig is, kan een filter misschien helpen.

5. De pose

Het is niet nodig om teveel huid te laten zien. Een kleine decolleté is OK maar het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen respectabel en een beetje ondeugend. Ik zou niet aanraden om alcohol bij de hand te hebben, zelfs als het een glas wijn is of champagne op een cocktail party. Hoe gek het ook mag klinken, het is belangrijk dat je alle tekenen verwijdert die de indruk zouden kunnen wekken dat er iets “mis” zou kunnen zijn met jou. Alcohol kan doen denken aan alcoholisme. Te veel huid kan een “te vriendelijke”indruk maken. Te weinig huid kan dan weer een “bekrompen” gevoel geven. Een andere persoon in de foto kan de indruk wekken dat je eigenlijk best gelukkig was met je ex-partner ook al is het je broer die op de foto staat. Een foto met een kat kan wijzen in de richting van een “gekke katten liefhebber”, je weet wat ik bedoel.

Het punt is dat je nooit kunt weten welke veronderstellingen mensen maken op basis van een profielfoto. Je kan het dus best eenvoudig houden.

Authored by: Lisa