Kan niet alleen zijn

Heb jij sinds een tijdje een vriend en heb jij nu al het idee dat je niet zonder hem kan? Heb je het gevoel dat je gillend gek wordt wanneer hij een dagje weg is of je hem een avondje niet ziet? Dan raad ik jou aan zeker even verder te lezen.

Het is je vast zelf ook al wel opgevallen dat dit gedrag nogal aanhankelijk is en niet normaal. Het is dan ook belangrijk dat jij hier iets aan doet. Wanneer jij net een relatie hebt met iemand is het logisch dat je voortdurend bij iemand wilt zijn. Simpelweg omdat diegene je gelukkig en blij maakt. Maar je moet ook zonder hem je blij en vrolijk kunnen voelen. Het is dan ook absoluut niet de bedoeling dat je te afhankelijk van jou vriend wordt. Dan heb je namelijk een groot probleem wanneer jullie een keer ruzie krijgen of wanneer het uitgaat. Want waar moet je dan heen? Ook kan het zijn dat jou vriend een keertje met andere vrienden in plaats van met jou op vakantie wilt of bijvoorbeeld voor zijn studie weg moet. Dan is het erg vervelend wanneer jij helemaal gek wordt en een paar week verdrietig in bed ligt. Maar hoe los je zoiets nou op?

Allereerst is het belangrijk veel aandacht te besteden aan jou eigen dingen. Zat je op een sport voor je een relatie kreeg? Blijf dan zeker aan deze sport doen! Hetzelfde geldt voor werk, school, studies en vriendinnen. Verwaarloos je vriendschappen dan ook zeker niet. Wanneer jij op jou roze wolk zit is het logisch dat je wat minder tijd hebt voor je vriendinnen, maar het zou zonde zijn wanneer het straks uitgaat en jij geen vriendinnen meer over hebt. Daarom is het dan ook erg belangrijk regelmatig wat tijd vrij te maken voor je vriendinnen. Ga eens lekker samen koken of ga samen een keertje naar de film. Doe leuke dingen met elkaar en zorg ervoor dat ze je niet vergeten.

l1 l2 l3 l4 l5

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie