Keira Knightley maakt Broadway debuut

Keira Knightley gaat van Hollywood naar Broadway! Ze gaat volgend jaar haar eerste rol spelen op het New Yorkse toneel.

De 29-jarige actrice gaat de hoofdrol spelen on het Britse toneelstuk van Helen Edmundson’s versie van Emile Zola’s klassieke novel Thérèse Raquin. Knightley gaat de rol van Thérèse spelen. Het boek, dat gepubliceerd werd in 1867, is het tragische verhaal van een ongelukkig getrouwde Francaise die samen met haar minnaar een plan heeft om haar man de vermoorden, met rampzalige gevolgen van dien.

Keira was eerder genomineerd voor de Laurence Olivier Award voor Best Actress in a Supporting Role. Ze werd genomineerd voor de de film The Misanthrope die uitkwam in 2009.

De actrice laat zo zien dat ze niet alleen kan acteren voor de camera, maar ook op het toneel. En hier zit toch een verschil in. Ook heeft ze laten zien dat ze een talent heeft voor zang. Daarnaast speelt ze nog wat instrumenten. Een totaal pakketje eigenlijk en perfect voor Broadway, de plek waar dit allemaal bij elkaar komt en in één keer live van het  toneel moet schitteren. Wij zijn benieuwd naar wat er allemaal nog verborgen zit in Keira. Aan haar acteertalenten zal het niet liggen, want haar films zijn altijd goed, zowel haar performance als het verhaal zelf.

Keira-Knightley-square_590_590_90

"The Imitation Game" - Opening Night Gala:  58th BFI London Film Festival - Inside Arrivals