Laagjes creëren

We zijn aangekomen in de tijd van het jaar dat je ’s ochtends een hele dikke, oversized trui aan wilt, maar ’s middags gewoon weg smelt van de hitte. Maar hier is een oplossing voor: laagjes! Laagjes creëren in je outfit ziet er leuk uit, en is ook nog eens hartstikke praktisch. ’s Ochtends kan je toch die dikke trui of het oversized vest aan, maar ’s middags trek je die uit en onthul je de onderlaag, een leuk shirt of een mooie blouse. Allemaal verschillende soorten kleding uit de kast trekken en over elkaar dragen geeft wel een gelaagd effect maar meestal geen geslaagde outfit. Lees daarom de tips hieronder om de perfecte gelaagde outfit te creëren!

-Voor de basislaag, de onderste laag, is het het handigste om een dun en neutraal kleurig item te kiezen zoals een wit shirt.

– Bedenk je dat kortere lagen bovenaan moeten, wanneer je een korte laag onderaan doet valt deze weg als je er een langere laag overheen doet.

– Vermijd een outfit met maar een kleur, dit kan monotoon overkomen. Uitzonderingen bestaan op deze regels, soms is een totaal zwarte outfit erg classy.

– Kies voor verschillende soorten materiaal, zoals een wollen vest op een katoenen jurkje. Wanneer je toch voor één kleur kiest, zorg dan dat je verschillende materialen in een outfit verwerkt.