Lammily: de echte Barbie

Al jaren praat men over de echtheid van Barbie en of het nou wel zo’n verstandig idee is om kleine meisjes ermee te laten spelen. Ondertussen gaat de verkoop van de gewone Barbie gewoon door. Maar is de Babrie zoals wij die kennen, een echte Barbie? Is zij een goed voorbeeld voor de nieuwe generatie jonge meiden?

De gewone Barbie zoals velen van ons ermee zijn opgegroeid, heeft een perfecte huid, een strak lichaam, mooi en lang haar, lange en volle wimpers en ga zo maar door. Dit is echter absoluut geen realistisch beeld van de vrouw. Dat kleine meisjes hiermee spelen, is ook geen fijn idee wanneer we in de wereld krijgen te zien dat er meiden zijn die zich echt als Barbie laten verbouwen. Kunstenaar Nicholay Lamm is hier helemaal klaar mee en heeft zelf maar actie ondernomen door zelf een ECHTE Barbie te ontwerpen: Lammily is de naam. De realistische pop heeft acne, cellulitis, schrammen op haar arm en is kleiner er dikker dan Barbie.

Dit is ten minste een realistisch beeld van hoe een vrouw eruit ziet. Het gaat hem alleen wel heel wat geld kosten om ze op de markt te brengen. Hij heeft er alles voor over om het voor elkaar te krijgen, als die nep Babrie maar vergeten kan worden. De pop met menselijke proporties is een statement op zichzelf: normaal is mooi!

Average-Barbie Barbie   Barbie3 Normale-Barbie Echte-Barbie

Barbie1

Barbie2 pop-1

pop-2

pop-3

pop-4

pop-5