Leuke date tips

Door de financiële crisis (al lijkt de toestand te verbeteren), letten we allemaal meer op onze centen en proberen we minder uit te geven. Maar als het over daten gaat, dan ligt dit moeilijker. Je wilt niet gierig zijn maar je wilt ook niet voor de rest van de maand blut zijn. Maar, dating hoeft je niet noodzakelijk bankroet te maken, daarom zal je hier een paar tips vinden om een budgetbewuste dater te zijn.

Geniet van het buitenleven

Als je er liever op uit trekt dan thuis te zitten; waarom zou je dan niet genieten van het mooie platteland? Je zou samen naar het strand kunnen gaan, gaan kamperen, gaan zwemmen, wandelen, een boswandeling maken, enz. Als je alle twee sportief bent, zou je zelfs samen aan sport kunnen doen – tennis, beach volleybal, basketbal enz. zijn goede sporten die je samen kunt beoefenen. Zoek een aantal buitenactiviteiten op en je zult zeker iets vinden dat je allebei leuk vindt.

En  picknick afspraak

Waarom zou je eens geen picknick kunnen organiseren in plaats van altijd uit eten te gaan? De ene zou het voedsel kunnen meebrengen en de andere de wijn. Je zou voedsel kunnen meebrengen dat je thuis zelf bereid hebt of je zou er ook kleine barbecue van kunnen maken. Je kunt je barbecue gelijk waar organiseren …in een park, het strand of zelfs in je eigen tuin. Een gezellige picknick kan meer intiem zijn dan een lunch of een diner in een overvol restaurant.

Ga bezienswaardigheden bekijken

Samen bezienswaardigheden bekijken kan een leuke en goedkope afspraak zijn. Je zou samen jullie stad kunnen verkennen en ondertussen mekaar beter leren kennen. Locale beelden en geluiden kunnen goede gespreksonderwerpen zijn, zeker bij een eerste afspraak. Hang dus voor een dag de toerist uit en leer dingen over je stad die je misschien nog niet wist.

Film marathon

Huur een paar van je favoriete films en bekijk ze thuis. Praten in een bioscoop kan een beetje moeilijk liggen, maar als je de film thuis bekijkt, dan is er niemand om “Ssshhhh” te doen! Om toch een beetje de bioscoopervaring op te roepen, zou je wat popcorn, wegwerpbekertjes voor de drankjes kunnen gebruiken en je kunt ook de verlichting doven.

Thuis blijven

Als het je eerste afspraak is, dan kan je je date beter niet bij je thuis uitnodigen. Maar na een aantal afspraakjes kan het een goede optie zijn. Je zou elk om de beurt kunnen koken of je zou zelfs samen kunnen koken. De film marathon waar ik het eerder over had is ook een goede date om thuis te organiseren.

Als jullie houden van gezelschapsspelen, dan is dat ook een goede activiteit voor een thuis-afspraakje. Je zou samen kunnen genieten van video games, of een gezelschapsspel zoals Monopoly spelen of je zou gewoon een kaartje kunnen leggen.

Als je date altijd dure dates wilt organiseren, dan moet je eerlijk zijn en zeggen dat je je dat niet altijd kunt permitteren. Een goede date moet echt geen gat in je zak branden. Met een beetje creatieve planning kan je een schitterende maar goedkope date organiseren. Wat belangrijk is, is dat je samen tijd doorgebracht hebt en dat je date dat kan appreciëren. Je moet gewoon iemand vinden die dat ook leuk vindt.

Authored by: Lisa