Leuke eerste date

Wat zorgt er voor een leuke eerste date?

De beste dates die we ooit hadden waren die toen we het meest plezier hadden met het beste gezelschap. Zij zijn misschien niet geëindigd in een verblindende liefde of een huwelijk maar ze zijn ons bijgebleven omdat we ons toen zo goed geamuseerd hebben. Veel dates zijn een ontzettend saaie, nietszeggende herhaling van standaard vragen en antwoorden, onderbroken door wat geforceerde humor, en een poging om origineel te zijn terwijl je weet dat je die persoon nooit meer zult zien nadat je het café verlaten hebt. Persoonlijk heb ik het hele land afgereisd voor dates en sommige waren echt verschrikkelijk en af en toe was er eentje spectaculair.

De beste dates zijn de meest eenvoudige, de minst geforceerde, de meest natuurlijke. Je kan de beste date hebben met een wildvreemde die uit het niets opgedoken is, of ze kunnen weken van tevoren gepland zijn, waarbij je speciale plannen maakte om het hart van je geliefde te winnen. Ik herinner mij dat ik aan het chatten was met iemand op het internet op een zaterdagavond en na een uur chatten spraken we af voor een drink. Die zaterdagavond in Chicago was ontzettend leuk, de persoon in kwestie was fantastisch gezelschap, we lachten 4 uur lang en aten lekkere hapjes. We wisselden levensverhalen uit en voor die paar korte uren leek alles geweldig. Door reizen, enz. kwamen we elkaar nooit meer tegen, maar het punt is dat een perfecte date echt zo ongepland kan zijn.

Ik denk dat het waar is dat wanneer we iets te lang op voorhand plannen, we de neiging hebben om te gaan overdrijven en dat we het allemaal veel groter maken dan wat verantwoord is. Als ik weet dat we binnen drie weken op zaterdag een date zullen hebben, dan zal ik hoedanook beginnen plannen maken, ook al probeer ik om dat niet te doen. Wat zal ik aantrekken, wat zal ik met mijn haar doen, wat zou mijn partner willen, zal het tot iets leiden? En zo verder. Voor je het weet is een eenvoudig afspraakje ontaard in de planning voor Woodstock.

Met andere woorden: eenvoudige, spontane afspraakjes zijn de beste. Formaliteit heeft ook de neiging om de beste dates kapot te maken. Als de omgeving te formeel is, dan kunnen beide partijen zich niet ontspannen en het kan intimiderend en verstikkend zijn. De bezorgdheid om alles goed te doen, de juiste gerechten bestellen, de juiste wijn kiezen, en zelfs het betalen van de rekening en vooral het kiezen van de juiste kleding. Een zelfverzekerde datingpartner zal er voor zorgen dat die zaken vlot verlopen en zal je je gerust stellen maar de beste dates hebben toch plaats in een veel relaxere omgeving. Het kan een maaltijd zijn gevolgd door een wandeling in het park, een bezoek aan een strandbar of een strandwandeling. Kies dus altijd iets waar je je beide comfortabel kunt bij voelen, je schoenen kunt uit trekken en lekker kunt genieten.

De beste dates beginnen met weinig verwachtingen en ontwikkelen zich tot iets veel mooier. Een korte ontmoeting bij een koffie eindigt in een gepassioneerd gesprek dat de hele dag duurt. Een lunchpauze duurt uiteindelijk een hele dag of zelfs een heel weekend. Dat zijn de beste dates. Niet verwachten dat je date iemand speciaal is en ontdekken dat hij/zij echt geweldig is, dat is ook een goede date. Twee mensen die uiteindelijk een koppel geworden zijn, zullen zich altijd blijven herinneren hoe ze elkaar ontmoet hebben en wat ze toen gedaan hebben. Het is dus altijd belangrijk om even na te denken over elk afspraakje dat je maakt.

Ik denk dat, als je voortdurend afspraakjes maakt, omdat je dat nu eenmaal graag doet, je een idee moeten hebben van wat jij een perfecte date vindt en hoe die zou moeten verlopen. Zelfs als je de laatste tijd geen fantastische ontmoetingen gehad hebt, dan kan je je nog altijd voorstellen hoe de beste dates er voor jou moeten uit zien. Er doen allerlei clichés de ronde over dates, van zonsondergangen over azuurblauwe lagunes tot romantische hotels in Rome. Dat zijn zaken waar we over kunnen fantaseren, maar voor goede dates is er een open geest nodig, openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe ideeën, en een goed gesprek.

Ik observeer vrienden met hun vragenlijsten die ze afratelen bij een eerste date terwijl ze zich afvragen waarom het nooit klikt.
Mijn methode bestaat er in om mijn date te ontmoeten en te begroeten alsof ik hem/haar al jaren ken. Op die manier stel ik zowel mezelf als mijn date gerust. Ik praat graag, ik probeer er dus voor te zorgen dat we allebei aan het woord komen over alles en iedereen bij een goed glas wijn. Als het op een natuurlijke wijze tot stand komt, dan is dat mooi, maar ik stel altijd voor mezelf een tijdslimiet in.

Mijn favoriete beste dates waren altijd met charmante individuen die interessant en geïnteresseerd waren. Het waren de eerste keer altijd korte ontmoetingen, gevolgd door een sterk verlangen om ze opnieuw te ontmoeten. Het waren korte adrenaline opstoten, ze waren openbarende ontmoetingen, die me nog steeds doen watertanden. Ik pas dat toe door te proberen te daten met het soort mensen waarmee ik gewoonlijk goed kan opschieten maar die ook extreem ontvankelijk zijn voor nieuwe ideeën.

Jouw beste dates zullen waarschijnlijk verschillen van de mijne, maar het punt is dat je de herinnering aan je beste dates moet koesteren als schitterende herinneringen en ervaringen. Je hebt interessante mensen ontmoet en je zal er nog meer ontmoeten tot je dating periode afgelopen is.

Authored by: Lisa