Leuke man gezocht?

Essentiële Tips voor het zoeken van een leuke man.

Wat is een leuke man? Als er een relatie en romantiek uit ontstaat? Wel, dat zou schitterend zijn. Maar dat hoeft niet automatisch het gevolg te zijn. Een succesvolle date met een leuke man kan er ook een zijn waarbij je goed kon opschieten, waarbij je je goed geamuseerd hebt en die op een mooie manier afgesloten werd. Niet elke date waar we aan beginnen zal op deze manier eindigen, maar het zou helpen als we onze date met meer zorgvuldigheid zouden plannen.

Mijn grote bezorgdheid is dat we vaak gewoon dates accepteren van de volgende persoon die interesse toont en waarbij we er dan maar op hopen dat we met elkaar zullen kunnen opschieten. Het probleem hiermee is dat we het datingspel op een passieve manier benaderen. Wij zijn ontvangers zonder een plan. Onze dating zou veel succesvoller kunnen zijn als wij zelf degenen zouden zijn die kiezen met wie we willen gaan daten, en dat we ons daarbij zouden beperken tot een groep mensen bij wie we theoretisch zouden kunnen passen.

Om daar succesvol in te zijn, is het belangrijk dat je eerst probeert om een inzicht te krijgen in het soort mensen waarmee je het meest waarschijnlijk zult kunnen opschieten en probeer daarbij eerlijk te zijn. Als je absoluut met gelijk wie wilt daten, dan je zal je in 50% van de gevallen vaststellen dat de betrokken persoon helemaal niet bij je past. In dat geval zal de helft van je dates achteraf gewoon tijdsverspilling blijken te zijn. Stop daarmee en begin te analyseren met welke mensen je wel kunt opschieten. OK, voor mezelf kan ik het volgende stellen.

Ik vind mensen leuk die tussen 29 en 36 jaar oud zijn, alleenstaand zijn en die nooit eerder getrouwd waren, die geen kinderen hebben maar die wel graag ooit een kind zouden hebben. Ze moeten min of meer christelijk zijn, goed opgeleid, redelijk groot en lange blonde haren hebben. Zij zouden open moeten staan voor het idee van een huwelijk, van wintersport houden en leven binnen een straal van 100 km van mijn woonplaats.

OK, als ik dat doe kan ik van allerlei zaken beschuldigd worden, maar dit is niet meer dan een voorbeeld. Het effect hiervan is dat ik een paar criteria kan vaststellen op basis waarvan ik een date kan selecteren en waardoor ik waarschijnlijk ook af en toe zal kunnen genieten van een succesvolle date. Als ik geen dating profiel opstel, dan kan het eigenlijk alle richtingen uitgaan. Dat kan OK zijn. Misschien doet het er voor jou niet zoveel toe en wil je gewoon zoveel mogelijk mensen ontmoeten. In dat geval kan je je net best zo breed mogelijk uitwerpen. Het probleem zal echter wel zijn dat je niet bij iedereen in de smaak zult vallen, en dat 50% van je dates tijdverlies zullen zijn.

We moeten toegeven dat niemand van ons met iedereen kan opschieten. Val terug op je minimum vereisten voor een date en overtuig je ervan dat je zelf bij deze criteria past. Het heeft absoluut geen zin om de volgende criteria te stellen als je zelf niet in dat plaatje past.

Ik wil een man ontmoeten die minstens 1,90 m of groter is, die atletisch gebouwd is en die een professionele sportman is met een inkomen van meer dan $200k per jaar. Die bovendien zeer aantrekkelijk is, eigenaar is van zijn eigen huis en sportwagen en die kan surfen.

Als je zelf maar 1,55m groot bent, niet fit bent en misschien worstelt met overgewicht, geen carrière en een laag inkomen hebt en niet kunt zwemmen. In dat geval is wat je eerder beschreven hebt, een mooie fantasie, maarr zeker geen gezonde criteria om een succesvolle date te kiezen. Ik ga niet beweren dat jij niet aantrekkelijk kunt zijn voor een persoon zoals je die hebt beschreven hebt, maar om tot een succesvolle date te komen moet er een grond zijn van zaken die je gemeenschappelijk hebt en op basis waarvan er een band kan ontstaan.

Het volgende om aan te denken als je succesvol wilt daten zijn je verwachtingen. Als je verwacht dat er onmiddellijk liefde op het eerste gezicht zal zijn, gevolgd door een perfecte verliefdheid en kinderen, dan is dat mooi. Het probleem is echter dat het misschien niet op die manier zal verlopen. Ik zou willen dat het wel zo zou zijn, maar helaas. Daarom is het beter om realistisch te zijn en niet teveel te verwachten. Als je het zo aanpakt, dan komt er zeker een dag dat je een mooie verrassing tegen het lijf loopt. Kijk optimistisch uit naar elke date, maar overdrijf niet. Als er een vriendschap ontstaat, dan heb je het goed gedaan. Verwacht niet dat Cupido achter elke hoek van de straat staat te wachten. Het kan gebeuren, maar daarom gebeurt het nog niet onmiddellijk.

Succesvolle dates zijn eenvoudige dates. Ze zijn ontspannen en plezierig. Geloof mij als ik zeg dat wanhoop direct opvalt. Het is alsof je een bord boven je hoofd houdt waarop het in grote letters geschreven is. Probeer nooit wanhopig aan een date te geraken. Als je toch wanhopig bent, is het beter om een korte adempauze in te lassen, ook al klinkt dat niet echt logisch. Hoe vaak heeft men je niet gezegd dat je iemand ontmoet als je het eigenlijk het minst verwacht. Het is gewoon waar. Succesvol daten kan deel uitmaken van je maandelijkse routine, maar het is zeker geen doel op zich.

Succesvolle dates heb je wanneer je het meest in je gewone doen bent, het meest optimistisch en het meest ontspannen. Succesvolle dates heb je als ge gefocust en goed gemutst bent. Breng de rest van je zaken in orde en je dates zullen op een natuurlijke manier je nieuwe glans oppikken omdat je meer positief ingesteld en georganiseerd zult zijn.

Samengevat:

Succesvol daten vereist het zetten van realistische criteria voor een goede date
Succesvol daten vereist dat je grenzen stelt
Succesvol daten betekent dat je voorbereid en in vorm bent
Succesvol daten betekent dat je de zaken eenvoudig en plezierig houdt
Succesvol daten betekent mensen daten die geschikt zijn voor jou
Succesvol daten betekent realistische verwachtingen hebben
Succesvol daten betekent geduld hebben

Authored by: Lisa