Little black dress

Het perfecte zwarte jurkje, die moet iedereen gewoon in zijn kast hebben. Je kan ‘m letterlijk overal mee combineren en je kan ‘m altijd aantrekken.

Het enige wat nooit uit de mode zal gaan is het zwarte korte jurkje. Het liefst kort, maar knielengte is ook prima. Het liefst een strak jurkje, maar los is ook goed. Er zijn geen regels gebonden aan mode. Het jurkje is zelfs zo beroemd dat ‘ie een eigen Wikipedia site heeft.

Vroeger stond de kleur zwart natuurlijk voor het rouwen en iets wat met de dood te maken heeft. Totdat Coco Chanel in 1926 een foto publiceerde van een jonge dame die poseerde in haar eigen “little black dress“. Ze vertelde dat deze jurk een soort uniform was voor alle vrouwen met smaak. Sindsdien is deze jurk een fashion statement geworden. Je ziet “femme fatales” in Hollywood films vaak in een zwarte halter jurken.

Door de jaren heen werd deze jurk steeds populairder en nu is hij niet meer te missen. Met deze jurk kan je alle kanten op, je kan ‘m overdag dragen; heel casual. Maar je kan ‘m ook helemaal aankleden met accessoires etc.¬†waardoor je ‘m ’s avonds kan aandoen voor bijvoorbeeld een romantisch diner.

Met andere woorden, met deze jurk kan je nooit fout zitten. Hieronder hebben we een paar little black dresses gevonden.

image1xxl-2

Asos: 31,28 euro

image1xxl

Asos: 18,47 euro

657258_rollover

 

River Island: 37 euro

8296385b263fb065ec1ea983ca3b5487

Geef een reactie