Lupita Nyong’o voor Glamour

Keniaanse actrice Lupita Nyong’o is te zien in de laatste uitgave van het tijdschrift Glamour. Ook is zij te zien op de cover. In het interview vertelt ze over het schoonheidsideaal van de Westerse wereld en racisme.

Lupita is te zien in veel verschillende shots. Ze draagt onder andere outfits van de merken Dior, Christopher Kane en Miu Miu. Lupita is uitgeroepen als ’s werelds mooiste vrouw, maar toch moet ze daar heel erg aan wennen. Zij vond het namelijk vroeger erg moeilijk om zich aan te passen aan het schoonheidsbeeld van de Europeanen. Ze vertelt: “European standards of beauty are something that plague the entire world—the idea that darker skin is not beautiful, that light skin is the key to success and love. Africa is no exception. When I was in the second grade, one of my teachers said, ‘Where are you going to find a husband? How are you going to find someone darker than you?’ I was mortified.”

Lupita is geboren in 1983 in Mexico. Toen ze nog niet eens één was zijn ze met het gezin weer terug verhuis naar Kenia. Lupita is jaren later gaan studeren in de Verenigde Staten aan het Hampshire College. In 2007 heeft zij haar diploma Film en Theater studies gehaald. Ze maakte in 2013 haar Amerikaanse filmdebuut in 12 Years a Slave. Ze won voor deze rol een Oscar.

lupita-nyongo-glamour-december-2014-cover lupita-nyongo-glamour-december-2014-photos01 lupita-nyongo-glamour-december-2014-photos02 lupita-nyongo-glamour-december-2014-photos03 lupita-nyongo-glamour-december-2014-photos04 lupita-nyongo-glamour-december-2014-photos05