Meerdere dates tegelijk

Dating met meerdere mensen: Hoe kan je dat goed doen?

Je moet daarvoor je wenkbrauwen niet optrekken.….Afspraakjes maken met meerdere mensen komt meer voor dan je denkt en er is niets mis mee als je het op de goede manier doet. Je moet tenslotte wel met een aantal mensen daten voor je de ware gevonden hebt. Het informele daten heeft alleen de bedoeling om nieuwe mensen te ontmoeten en ergens in dat proces kan je iemand vinden die uit het goede hout gesneden is om je vriend/vriendin of levenspartner te worden.

Hier zijn een paar tips die zouden kunnen helpen:

Zeg je het of zeg je het niet?

Zou je best aan de mensen die je aan het daten bent vertellen dat je ook nog andere mensen ontmoet? Hmmm…moeilijke vraag. Ik denk niet dat je dat direct bij je eerste date op tafel moet gooien, maar er kan een moment komen dat het duidelijk wordt dat je het moet zeggen dat je niet uit bent op een exclusieve relatie. Maar, LIEG NIET. Als een date vraagt of er nog anderen zijn, windt er dan geen doekjes om en vertel de waarheid. Als iemand daarmee niet akkoord gaat, dan heeft het geen zin om het hart te breken van mensen die daarmee niet akkoord gaan.

Zoek wijd en zijd

Een van de basisregels voor het daten van meerdere mensen is om mensen te daten die elkaar nooit zullen ontmoeten en die geen enkele band met elkaar hebben. Het daten van collega’s is dus uit den boze. Maar je zou iemand kunnen daten die je op het internet ontmoet hebt en die vriend van een vriend die je op een feestje tegengekomen bent.

Het “L” Woord

Ik hou van jou

Als je afspraakjes maakt met meer dan een persoon, dan heb je geen wetenschapper nodig om te ontdekken dat je niet verliefd bent. Gebruik dus nooit, ik herhaal nooit “liefde” als argument om iemand te overhalen om in te gaan op een afspraakje met jou. Het is niet aardig om iemand te laten geloven dat je er verliefd op bent, terwijl je ondertussen afspraakjes maakt met nog twee andere mensen!

Fysiek worden

Hier wordt ook vaak over gediscussieerd. Veel mensen zegen dat het OK is om met meerdere partners tegelijk te slapen met als doel om “elkaar beter te leren kennen”. Maar persoonlijk denk ik dat het de zaken complexer maakt als seks deel gaat uitmaken van de relatie. De meeste mensen verwachten wel exclusiviteit op dit punt en dat is ook niet meer dan normaal!

Hou het persoonlijk

Zelfs als je allebei weet dat je ook nog afspraakjes maakt met andere mensen, dan is het niet meer dan hoffelijk dat je dit privé houdt. Je zou nooit moeten praten over andere dates met elkaar, hoe goed of hoe slecht ze ook mogen geweest zijn. Los van het feit dat het niet ethisch verantwoord is, kan je door het vertellen over hoe fantastisch je andere date is, je huidige date het gevoel geven minder goed te zijn en het kan soms ook voor jaloezie zorgen.

Klaar voor een relatie?

Vertel nooit iemand dat je er verliefd op bent als je niet bereid bent en het ook nooit zult zijn  om met die persoon een exclusieve relatie aan te gaan. Ook als je het gevoel krijgt dat je date  te graag een exclusieve relatie wilt aanknopen, moedig dat dan niet aan tenzij je dat ook wilt. Pas je ook aan aan de behoeften van je date. Als je het liever informeel en niet exclusief wilt houden, en je date begint jullie huwelijk te plannen, dan zou je misschien eens moeten nagaan of jullie wel op dezelfde golflengte zitten!

Online Dating

Raar genoeg is het daten van verschillende personen nog het meest geaccepteerd op online dating sites. Je schrijft je in, kijkt een beetje rond en je begint te babbelen met vijf (of 50) verschillende mensen. Mensen weten dat je online bent om contacten te leggen, en het is perfect acceptabel dat je “online date” met verschillende personen tot je een geschikte partner gevonden hebt.

Of je maar pas uit een vorige relatie komt of je gewoon nog niet klaar bent voor een vaste relatie, daten met meerdere personen tegelijk hoeft niet zo slecht te zijn. De basisregel is echter dat je niet iemands hart mag breken. Bespeel het veld zoals je dat wilt maar als zij het niet willen,… dan weet je wat je moet doen.

Authored by: Lisa