Michelle Obama geeft fashion workshop

Zoals je misschien al eerder op één van onze sites hebt kunnen lezen, zou Michelle Obama een fashion workshop geven aan mode studenten. En dat niet zomaar in een collegezaal.

De locatie van de workshop was als een thuis wedstrijd voor de First Lady. Ze gaf deze namelijk in het Witter Huis. Jawel, de studenten mochten naar het Witter huis. Hoe geweldig is dat?

150 studenten werden uitgenodigd door Michelle die de deuren van het Witte Huis opende. In the name of fashion. Deze dag was als een geschenk uit de hemel, aangezien het bestond uit fashion lessen, wokshops, netwerken en working lunch. Daarbij komt dat het een geweldige kans was voor de studenten om in dezelfde ruimte te zijn als Anna Wintour, Narciso Rodriguez, Diane von Furtsenburg, Zac Posen en Jason Wu wiens carrière een enorme speurt kreeg toen Obama vroeg of ze voor haar wilde ontwerpen. De jurk die ze zelf droef deze dag, is een Oscar de la Renta. Een ontwerper die ze nog niet eerder heeft gedragen.

De onderliggende gedachte is dat de Amerikaanse overheid de fashion industrie serieus wilt nemen en steunt dit initiatief. Obama vertelde tijdens deze dag verschillende boeiende dingen over het verkoop van kleding in de Verenigde Staten. Ze maakte ook wat cijfers bekend: $350 biljoen is de waarde van de kleding, accessoires en schoenen dat verkocht wordt in Amerika en 1.4 miljoen mensen werken in de retail en fashion. Volgens Michelle is fashion zoveel meer dan alleen maar een mooi paar schoenen of het perfecte figuur hebben voor dat ene jurkje. Voor zoveel mensen over de wereld is het een roeping, een carrière en het is een manier om hun families te onderhouden.

Naast deze inspirerende woorden, de aanwezigheid van grootse ontwerpers en het genoegen om de hele dag in contact te mogen zijn met Michelle Obama, heeft elke student ongelofelijk veel geleerd. Waarschijnlijk meer dan een schooldag.7e5c2c53c1da348259b218563ef63b06

32c50f2c1539f07893105b27dfcec06c 61aeb3e5efb338796bb1029bf38ca279 Michelle-Obama-Fashion-Education-Workshop-Washington-Oct2014-REX

hbz-michelle-obama-odlr-article-promo-sm

Geef een reactie