Mijn Kast-opruim-sessie tic

Ken je dat? Een keer in de zoveel tijd sta ik voor mijn kledingkast en hoewel deze behoorlijk vol hangt, weet ik niet wat ik aan moet trekken. Genoeg jeans, topjes, shirts, rokjes en jurkjes en nog veel meer, maar ik doe er een half uur over om dan toch maar weer die zwarte broek met dat blauwe shirt te pakken dat zo lekker zit. Herkenbaar?

Voor mij is dit altijd het teken dat ik toe ben aan een, zoals ik dat noem, kast-opruim-sessie. Ik haal letterlijk mijn hele kast leeg, leg alles op mijn bed of op de grond of op de stoel. Daarna ga ik eerst mijn kledingkast goed schoonmaken, gewoon met een sopje en een doekje de planken afnemen zodat alle stof verdwenen is en alles weer fris ruikt.

De vuilniszak komt nu aan de beurt: alle kleding die stuk is of waar onuitwasbare vlekken in zitten gaan linea recta in de vuilniszak. Dan ga ik alles sorteren. Als vanzelf zie ik dat ik dan wel 12 jeans shorts heb, lichtelijk overdreven en dus gaan er ook daarvan een aantal weg. Dit proces doe ik bij alle kleding en als vanzelf kom ik dan bij het punt of alles nog wel past of leuk staat. Alle kleding die ik het afgelopen jaar niet heb aangehad vind ik blijkbaar niet meer leuk en gaat dus ook in die vuilniszak. Ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal al aan de tweede vuilniszak toe ben op dit moment.

En nu komt het leukste gedeelte, wat zou ik nu nog goed kunnen gebruiken, wat mis ik nog? Ik schrijf op wat mijn garderobe compleet zou maken en ruim dan alles weer netjes in mijn kast. Wat een ruimte en wat een overzicht heb ik nu. Omdat ik iemand van makkelijk en snel ben, kruip ik achter de computer en ga online kijken of ik de items kan vinden die ik zoek. Meestal stop ik eerst even bij bespaardeals.nl vanwege de simpele reden dat ik een goede deal niet aan mijn neus voorbij wil laten gaan en met een kortingscode bij Bespaardeals bespaar ik soms wel 70% op mijn aankopen! Dan kan je nog wel eens wat nieuws kopen dus en je kast weer aanvullen. Daar wordt ik nu blij van: een opgeruimde kast, leuke nieuwe kleding en nog geld besparen ook.

Authored by: Hesther