Modeontwerpers maken popjes voor Unicef

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor, modeontwerpers die zich inzetten voor een goed doel. Unicef speelt daar ook ieder jaar weer op in. De organisatie heeft dit jaar weer de hulp ingeschakeld van bekende modeontwerpers om iets creatiefs te ontwerpen voor een grote veiling in Parijs.

Het jaarlijkse event waar Unicef poppen veilt van bekende ontwerpers komt er weer aan. Dit jaar hebben bekende namen zoals Elie Saab, Dolce & Gabbana, Issey Miyake en Miuccia Prada elk prachtige poppetjes ontworpen voor Unicef. De poppetjes zijn allemaal heel verschillend in kleur en ontwerp. Het verschilt van een echt gezicht naar een fantasie ontwerp. Het duo Dolce & Gabanna hebben zich laten inspireren door de hoofdpersonage Violetta uit Verdi’s La Traviata. En het popje van Prada draagt een gehele outfit uit de herfst/winter collectie van 2014. Het popje dat Elie Saab heeft ontworpen draagt een felroze jurk met donker roze bloem accenten. Miyake heeft in zijn creatie gebruik gemaakt van vouwtechnieken.

Op 24 november worden deze poppen tentoongesteld en daarna worden ze geveild. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar de kinderen in Darfur. Waarschijnlijk zullen daarom de poppen snel verkocht zijn. Hieronder kan je de poppen bekijken, welke zou jij wel willen hebben?

dolce-gabbana_1300x900

Dolce & Gabanna

elie-saab_1300x900

Elie Saab

gucci_1300x900

Gucci

maison-issey-miyake-recupere_1300x900

Issey Miyake

prada_1300x900

Prada