Mooie korte teksten

Je hoeft geen filosoof te zijn om een korte tekst of gedichtje te kunnen waarderen. En mede dankzij internet en websites zoals Pinterest en Facebook zie je bijna elke dag wel mooie korte teksten voorbij komen. Teksten ter inspiratie, teksten om even over na te denken of mooie korte teksten die je gewoon laten lachen.

Ik vind het in ieder geval erg leuk om dit soort mooie korte teksten tegen te komen. Een soort kleine cadeautjes lijken het wel. Hieronder een paar heel verschillende teksten die ik de afgelopen tijd zag en voor je heb bewaard. Misschien laat het je even denken, of krijg je een glimlach op je gezicht, beide keren is de opzet geslaagd.

Verlang jij ook zo naar de zomer? Dan ben je het vast eens met deze mooie korte tekst. In de zomer is alles net een beetje mooier, leuker en fijner. En dat is precies wat de schrijver hiermee bedoelde.

Deze ervaring deel ik volledig! Regelmatig dacht ik dat ik het snapte en loste de vergelijking op, om er vervolgens achter te komen dat er nog meer haken en ogen aan zaten. En dan kon je weer helemaal overnieuw beginnen.

Deze mooie korte tekst is om even over na te denken. Want hoe vaak blijven we niet in het verleden hangen vol verwijten naar anderen of onszelf. Hoewel het natuurlijk makkelijker gezegd is dan gedaan, helpt dit tekstje misschien wel even om hierbij stil te staan en een stap in de goede richting te zetten.

Als dit in het echt zou kunnen, zouden een heleboel dames erg blij zijn! Maar het zorgt in ieder geval wel even voor een lach op je gezicht. En dat kunnen mooie korte teksten dus ook voor je doen.

 

En dat mooie korte teksten niet iets zijn van de laatste jaren, bewijst deze tekst van Shakespeare. Je hoeft het alleen te willen zien of horen!

Authored by: Redactie