Mulberry heeft nieuw creatief directeur

Het is een spannend jaar geweest voor vele modehuizen en de aanstelling van de nieuwe designers hierbinnen. Weet je nog dat onlangs bekend werd gemaakt dat John Galliano was aangesteld als creatief directeur bij Maison Martin Margiela? Ook Mulberry heeft een eindelijk een nieuwe aanwinst na een jaar zonder één te zitten.

Voormalig creatief directeur, Emma Hill, verliet Mulberry in 2013 en sindsdien is er niemand aangesteld voor deze functie. Maar dat was tot gister, want het Britse modehuis heeft bekend gemaakt dat niemand minder dan Johnny Coca haar plaats zal innemen. Johnny werkte hiervoor bij Céline als designer director van de accessoirelijn van Céline. De CEO van Mulberry, Godfrey Davis, laat weten dat de ontwerper binnenkort voor alle collecties verantwoordelijk zal zijn.  Zo zegt hij over Johnny: “We are delighted that Johnny is joining us. He has a wealth of international luxury and fashion experience that will help us bring new energy and innovation to Mulberry.”, en daar zijn wij ook zeker overtuigd van.

We zijn heel benieuwd hoe Coca het gaan doen binnen Mulberry. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de eerste tas te bezitten die de voormalig Céline designer voor Mulberry zal gaan ontwerpen.

Johnny-Coca_glamour_27nov14_pr_b_720x1080 mulberry-500