Narcist liegen

Alle mensen liegen deel van de tijd . Ze gebruiken woorden om hun leugens te brengen terwijl hun lichaamstaal geeft ze meestal weg . Dit is merkwaardig . Waarom heeft de evolutie dit liever zelf verslaan strategie ? Het antwoord ligt in de oorzaken van het fenomeen .
We liggen om drie redenen en deze geven aanleiding tot drie categorieën van leugens :
1 .. De Empathisch Lie – is een leugen verteld met de bedoeling van het sparen van iemands gevoelens . Het is een gezicht te redden leugen – maar het gezicht van iemand anders . Het is ontworpen om een verlies van sociale status , de aanval van sociale sancties , het proces van het oordeel betrokken bij zowel voorkomen . Het is een afgeleide o ons vermogen om onszelf te zetten in andermans schoenen – dat wil zeggen , tot empathie . Het is de bedoeling om onze gevoelens , die zijn gebonden aan meer en meer onaangename hoe meer we sympathiseren met de sociaal – psychische situatie van de persoon gelogen te draaien sparen. Het omgekeerde , brutale eerlijkheid , ten koste van alles en in alle omstandigheden – is een vorm van sadistische impuls. De leugen bereikt zijn doel alleen als de ontvanger samenwerkt , niet actief op zoek naar de waarheid naar buiten en acquiescently deel aan de mini – drama ontvouwt in zijn eer.
2 .. de egocentrische Lie – is een leugen zijn gericht op bevordering van het welzijn van de leugenaar . Dit kan op twee manieren . De leugen kan de leugenaar helpen om zijn doelen ( een Doel zoeken Lie ) bereiken of om verlegenheid , vernedering , sociale sancties , oordeel, kritiek te vermijden en , in het algemeen , onaangename ervaringen met betrekking tot sociale status ( een gezicht te redden Lie ) . Het Doel zoeken Lie is alleen nuttig bij het overwegen van de leugenaar als individu , onafhankelijke eenheid . Het type gezicht te redden is instrumenteel alleen in sociale situaties . We kunnen gebruik maken van de termen :
Individualistisch Lie en Sociaal Lie respectievelijk .
3 .. De narcistische Lie – is gescheiden van zijn broeders door zijn breedte en recursiviteit . Het is alles doordringende , alomtegenwoordige , steeds terugkerende , alles omvattende , verstrengeld en verweven met alle elementen van het leven en de persoonlijkheid van de leugenaar . Bovendien is het een leugen waarvan de natuur de leugenaar is niet op de hoogte en hij is overtuigd van de waarheid ervan . Maar de mensen rondom de narcist leugenaar merkt de leugen . De narcist – leugenaar is eerder als een bochel zonder spiegel . Hij gelooft niet in de werkelijkheid van zijn eigen bult . Het lijkt erop dat wanneer de leugenaar niet zijn eigen leugens te geloven – hij slaagt in het overtuigen van zijn slachtoffers eerder effectief . Als hij gelooft in zijn eigen uitvindingen – hij faalt jammerlijk bij het ​​vangen van zijn medemensen . Verzinsels zijn een belangrijk onderdeel van het leven . Ze dienen om emotionele wonden te helen of om degenen te voorkomen dat toegebracht in de eerste plaats . Ze prop- up zelfwaardering de confabulator ’s , regelen zijn (of haar ) gevoel van eigenwaarde , en steunpilaar zijn (of haar ) zelfbeeld . Ze dienen als organisatieprincipes in sociale interacties

Authored by: Gabrielle Vaartjes

Geef een reactie