News: Lupita Nyong’o reikt CFDA Fashion Award uit

Lupita Nyong’o gaat lekker de laatste tijd. Na het winnen van een Oscar voor haar rol in 12 Years a Slave, ze benoemd is tot het nieuwe gezicht van Miu Miu, Als ambassadrice van Lancôme en mooiste vrouw van de wereld, mag Lupita nu ook een prijs uitreiken tijdens de CFDA Fashion Awards dit jaar.

De Council of Fashion Designers of America organiseert elk jaar een event in New York waar verschillende Fashion Awards uitgereikt worden. Lupita zal de Womenswear Designer of the Year Award uitreiken. In de race voor deze prijs zijn de drie designers Alexanders Wang, Joseph ALtuzarra en Marc Jacobs. Vorig jaar wonnen Lazaro Hernandez en Jack McCollough de prijs. Zij zijn het duo achter het label Proenza Schoeler.

Ook zangeres Rihanna zal een prijs in ontvangst nemen, namelijk de Fashion Icon Award. Verder Tom Ford en Raf Simons geëerd met een Award. Verdere genomineerden dit jaar zijn onder andere de Olsen zusjes, Rosie Assoulin en de ontwerpers van Rag & Bone.

Het evenement zal op 2 juni plaatsvinden in het Lincoln Center in Manhattan en dan zal Lupita de Womenswear Designer of the Year Award uitreiken. Deze avond wordt gepresenteerd door de Amerikaanse filmregisseur John Waters.

lupita