News: Michelle Obama opent Anna Wintour Costume Center

Michelle Obama heeft zeker affiniteit met mode voor wat betreft haar eigen kledingstijl, maar zij wordt soms ook voor mode-gerelateerde evenementen ingezet. Zo zal op 5 mei het nieuwe Anna Wintour Costume Center openen in het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York.

De opening van de geheel verbouwde en vernieuwde mode afdeling van het museum zal op de ochtend van 5 mei plaatsvinden. Het museum besloot in januari om de mode afdelingte vernoemen naar Wintour. Wintour is de hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van de Vogue en bracht in de loop der jaren ruim 91 miljoen euro bij elkaar voor de mode afdeling.

Michelle zal tijdens het evenement het traditionele lint doorknippen en vervolgens een toespraak houden bij The Met, zoals het Metropolitan ook wel wordt genoemd. Ook echtgenoot Barack Obama zal een speech houden tijdens de plechtigheid. In de avond vindt het jaarlijkse Met Ball gala van het Costume Institute plaats. Het is nog niet duidelijk of the First Lady hier ´s avonds ook bij is. Het feest is deze keer gewijd aan de opening van de expositie Charles James: Beyond Fashion. Charles wordt namelijk gezien als de eerste Amerikaanse couturier.

michelle