Niet gelukkig in relatie

Hoe je geluk en ware liefde kan vinden in een relatie als je niet gelukkig in relatie bent

Kan je geluk en ware liefde vinden in een vaste relatie? Ben je op zoek naar een partner om jezelf gelukkig te maken? Is je huidige relatie niet voldoende en ben je op zoek naar een manier om deze te verbeteren? We denken vaak dat het onmogelijk is om de juiste man te ontmoeten of om gelukkig te zijn met een man omdat we op de verkeerde plaats zoeken.

Als we achter liefde zoeken, dan zoeken we meestal naar iemand die we beminnelijk vinden, Dan proberen we om hem te veranderen in de persoon die we echt willen – iemand waarvan we kunnen blijven houden. Hoe doen we dit? Meestal door een scène te maken en hem te laten weten hoe slecht we ons voelen als hij zich niet gedraagt zoals we willen. Door dit te doen komt hij te weten dat, wanneer hij zich zo gedraagt, we dit niet pikken en dat we hem dit zeker zullen laten weten in de toekomst. Als hij het type man is dat ons gelukkig wilt maken, dan zal hij hiermee stoppen. Of hij zal misschien zijn gedrag verderzetten zonder dat jij er weet van hebt. Hij zal meer dan waarschijnlijk enige wrok voelen tegenover ons.

Als onze man liefdevol is, in de zin dat hij doet wat we van hem verwachten, dan vinden we het gemakkelijk om van hem te houden. Maar er zijn ook momenten wanneer we dit moeilijk vinden. Als hij niet liefdevol is ,dan kunnen we ons kritisch voelen ten opzichte van hem of zelfs negatieve gevoelens krijgen voor hem. Misschien willen we hem wel laten lijden, want dat doet hij toch ook met ons.

Dus, hoe kunnen we deze onaangename situatie veranderen zodat er terug ware liefde en geluk ontstaat? Wel, de eerste stap is beseffen dat een man je niet gelukkig kan maken, zelfs niet als hij dit zelf wilt of als jij dit wilt. Op sommige momenten zal je je gelukkig voelen bij je partner maar een andere persoon zal je nooit compleet maken. Geluk is een state of mind die van binnenin komt.

Je kan dit zien door te kijken hoe je reageert op dezelfde situatie afhankelijk van hoe je je op dat moment voelt. Beeld je in dat je partner thuiskomt van zijn werk en dat hij een slechte dag heeft gehad. Je vraagt hem om het vuilnis buiten te zetten en hij negeert je compleet. Wanneer hij in de zetel gaat zitten voor de tv, zie je dat hij een slechte dag heeft gehad en ga je bij hem zitten om hem steun te bieden.

Hetzelfde gebeurt op een andere dag. Alleen, nu voel jij je ook slecht. Deze keer hoopte je om wat steun van hem te krijgen. Als hij je negeert dan voel je je verwaarloosd en niet geliefd. Je laat hem weten weten hoe je je voelt en er ontstaat hierdoor een discussie. Elke vorm van communicatie valt weg en de rest van de avond is om zeep.

Dus, nu hebben we bevestigd dat een man niet in staat is om ons gelukkig te maken. Geluk komt van binnenin en draait om de keuze om gelukkig te zijn ondanks externe omstandigheden. Het draait om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens en niet te verwachten dat je man zich schikt naar jouw wensen. Het draait niet de perfecte relatie te hebben maar om te focussen op de positieve aspecten in de relatie in plaats van de negatieve.

Het is zeer moeilijk om van iemand anders te houden als je niet eerst van jezelf houdt. Dit komt doordat de manier waarop je van je man houdt een reflectie is van je eigen noden en verwachtingen van liefde en hoe het moet zijn of niet moet zijn. Het onvoorwaardelijk accepteren van jezelf en je partner is de enige manier om onvoorwaardelijke liefde in het leven te vinden. Natuurlijk betekent dit niet dat je bij een man moet blijven die jou slecht behandelt.

Dus ja, je kan geluk vinden in een relatie. Maar enkel als je zelf al gelukkig bent. Als je op zoek bent naar liefde, moet je beginnen met van jezelf te houden. Zolang je dit niet kan zal je niet in staat zijn om liefde volledig toe te staan voor jezelf. We moeten de verantwoordelijkheid opnemen voor ons eigen geluk door onze overtuigingen en reacties te onderzoeken en hoe deze jou verder helpen. Enkel wanneer al deze zaken samenkomen met een man die van jou houdt en jou gelukkig wilt maken zal je in staat zijn om te zeggen dat je ware liefde hebt gevonden.

Authored by: Lisa