Nieuwe fashion trends uit de jaren negentig

De laatste tijd zijn er steeds meer kledingstukken uit de jaren ’90 te zien in het straatbeeld. Waarom willen mensen de skinny jeans  inruilen voor de veel te wijde hoge broeken. De broeken zijn steeds vaker te koop op het internet of in designershops. Maar waarom willen sommige mensen zo graag terug naar de stylisch Stone-wash kleding? Ik ben geen fan van de kleding uit de jaren negentig, maar als je een leuke look wil scoren, lees dan vooral verder. Hier onder worden drie trends uit de jaren negentig nog even voor je uitgelegd.

 

1 GRUNGE

Flanellen overhemden, in de jeans gestopt of loshangend over de heupen. Meestal ziet dit er een beetje slordig uit. Het moest er een beetje uit zien of het hun niet kon schelen hoe ze hun overhemd droegen. De grunge trend was kenmerkend voor de fashion in de jaren ’90. Het begon met de Seattle music scene, en bands als Nirvana, en Peal Jam. Dit verplaatste zich naar de de mainstream , en het werd een mode trend. De vrouwen droegen veel  lange rokken  met zware werkschoenen of Chuck Taylors en band t-shirts. Ook hadden ze vaak lang haar met een scheiding in het midden en hadden ze het flanelle overhemd om hun taille gebonden.

 

2 Clueless

Als we kijken naar de tieners in het begin van de jaren ’90, is de kans groot dat je veel verschillende kledingstukken zult zien. Deze stijl bestond uit vele mini rokjes, hoge sokken over de knieën, blazers en haarbanden. Dit was dus al een grote trend voor dat Blair Waldorf op het toneel kwam. Ook werden er veel kleine bodycon jurken gedragen van bijvoorbeeld Calvind Klein of Alaia. De boa’s moeten we natuurlijk ook niet vergeten te noemen.

 

3  90210

De oorspronkelijke 90210 (of Beverly Hills 90210) is een voorbeeld van alles wat er mis was met de mode in de jaren ’90. Er werden broeken en rokken gedragen met een enorm hoge taille, en deze broeken waren ook nog eens veel te groot. Er werden laarzen gedragen met een zool van minimaal 5 centimeter dik. Body pakken waren zelfs in de mode, samen met de aparte kapsels. Veel mensen hadden een pony of een kuif die met enorm veel haarlak om hoog werd gehouden. Later werden er veel mini rokjes gedragen.

Authored by: Redactie