Nieuwe mensen ontmoeten tips

Nieuwe mensen ontmoeten betekent heel wat afspraakjes hebben. Het is duidelijk dat die niet allemaal perfect zullen verlopen, en vaak zal je, als je afspraak hafweg is, al weten dat je deze date nooit meer wilt zien. Maar hoe kan je er dan op een elegante manier een einde aan maken zonder de gevoelens van je date te kwetsen?

Plan op voorhand

Je eerste date met iemand zou altijd een korte ontmoeting moeten zijn. Een etentje duurt meestal te lang. Spreek daarom beter af om samen een koffie te gaan drinken of elkaar te ontmoeten bij de lunch of bij iets dat zeker niet het potentieel heeft om eindeloos te gaan uitlopen. Als het goed gaat, dan zal je date naar meer verlangen. En als het niet goed gaat, dan zal je blij zijn dat het bij een korte ontmoeting gebleven is.

Bereid je voor op het afsluiten

Het is altijd goed om een back-up plan te hebben. Vraag, voor je naar je date vertrekt, aan een familielid of een vriend om je te bellen of een bericht te sturen op een afgesproken tijdstip. Als je date niet goed gaat, dan kan je je telefoon als een excuus gebruiken om de ontmoeting te beëindigen.

Geen plotse verdwijntrucs

Zelfs bij de ergste date die je ooit meegemaakt hebt, is er absoluut geen excuus om plots te verdwijnen (behalve als het een psychopaat blijkt te zijn natuurlijk!). Het excuus dat je naar het toilet moet gaan om dan op de vlucht te slagen is niet beleefd en het zal onvermijdelijk je date kwetsen.

Wees niet onbeschoft

Nooit onbeschoft zijn. Er is geen reden om te gaan overdrijven met lieve woordjes, maar goede manieren zijn altijd belangrijk. maak in je hoofd een ontsnappingsplan, maar vergeet niet om beleefd te blijven. Als je dus afgesproken hebt voor de lunch, dan kan je niet tijdens de maaltijd vertrekken. Wacht beleefd tot je date gedaan heeft met eten om er vandoor te gaan. Of het nu goed, slecht of vreselijk was, vergeet nooit je date te bedanken. Dat is gewoon elementaire beleefdheid.

Misleid hen niet

Als je weet dat je die persoon niet opnieuw wilt ontmoeten, wek dan niet de verkeerde indruk dat je dat wel wilt. Zeg niet dat je zult opbellen als je niet van plan bent om dat ook te doen. Hou ze eenvoudigweg niet aan het lijntje als je er niet mee wilt doorgaan.

De gulden regel

Behandel anderen zoals je zelf wilt behandeld worden. Als je enkel deze regel in gedachten houdt, dan zal je automatisch beleefd zijn en je date respectvol behandelen. Niemand wordt graag achtergelaten nadat zijn date plots verdwenen is. Niemand houdt ervan om misleid te worden aan het einde van een date om te geloven dat er een tweede date in zit.

Als je graag zou hebben dat een date beleefd en galant blijft, ook al verloopt de date niet goed, weet dan dat die andere persoon er precies zo over denkt. Beëindig de date op een elegante manier omdat je weet dat je graag zou hebben dat de andere persoon hetzelfde zou doen.

Niet iedere date zal zo fantastisch verlopen als je gehoopt hebt. Neem jezelf of de date niet te serieus. Als het goed gaat, proficiat, als het niet goed gaat, dan zijn er nog veel meer vissen in de zee. Een informele benadering zal minder hooggespannen verwachtingen creëren, en als je date dan niet goed gaat, dan is het gemakkelijker van je af zetten en verder gaan met je leven!

Behandel je date met respect en zend geen verkeerde signalen uit. Je moet alleen maar aan de gulden regel denken en je zult het goed doen!

Authored by: Lisa