Nieuwe relatie na scheiding

Nieuwe relatie na scheiding?

Relaties, uit elkaar gaan, gebroken harten, nieuwe relaties. Het is een cyclus die we allemaal wel eens doorgemaakt hebben. Het einde van een relatie betekent dat men plots alleen is en de behoefte aan gezelschap is voor sommigen vaak een reden om te herstarten. Niemand wil de date zijn van een herstarter. Al is er niet echt een waterdichte manier om vast te stellen dat je te maken hebt met een herstarter, maar misschien kunnen deze tips je helpen als je twijfelt.

Onlangs relatie verbroken

Hebben ze onlangs hun relatie met iemand verbroken? Het snel overstappen van de ene relatie naar de andere is dikwijls een van de meest opvallende eigenschappen van een herstarter. Dat is niet altijd het geval, maar er zijn nog een paar zaken waar je kunt op letten:
Hebben zij altijd een relatie? Wanneer was de laatste keer dat zij een rustperiode ingelast hebben tussen 2 relaties?
Hebben zij een historiek van springen van de ene relatie naar de volgende?

Terug in de tijd

Ze kijken voortdurend achterom en lijken altijd in het verleden te leven? Het is een ding om te lijden aan een gebroken hart door de breuk met een ex; het is iets anders om er een obsessie van te maken. Als hun ex het enige is waar ze kunnen over praten, denken ze dan eigenlijk wel aan jou? Als zij zo verliefd zijn op de herinneringen die ze al hebben, denk je dan echt dat ze er met jou nieuwe gaan maken?

(On)Afhankelijk leven

Het is leuk als je partner dingen samen met jou wilt doen…maar ze zouden toch ook in staat moeten zijn om af en toe eens iets alleen te doen? In een gezonde relatie moet er plaats zijn voor onafhankelijkheid. Het is mogelijk dat je partner een relatie nodig heeft om zich goed te voelen. Of het kan ook hun manier zijn om de pijn van een breuk te verwerken. Sommige mensen proberen om hun pijn te verzachten door ervoor te zorgen dat er altijd iemand in hun omgeving is. Hoedanook, het is geen gezonde basis voor een relatie.

Voortdurend vergelijken

Als ze niet voortdurend herinneringen ophalen, dan zouden ze er alles kunnen aan doen om van jou een kloon van hun ex te maken. Hoor je vaak opmerkingen zoals “Mijn ex deed dat zo” of “Waarom kan jij dat niet doen zoals mijn ex?”. Misschien maken ze niet echt vergelijkingen, maar proberen ze je wel te veranderen (om je meer op hun ex te doen lijken). Het is redelijk duidelijk dat ze nog te erg vasthangen aan hun ex en eigenlijk niet iemand anders willen.

De emotionele muur

Als ze echt de draad met hun vorige relatie doorgesneden hebben, dan trekken sommige mensen een emotionele muur rond zich op en laten ze niemand binnen. Hun gevoelens zijn gekwetst en zij denken dat zij beter niemand meer zo dicht laten komen. Het is duidelijk dat zij gekwetst zijn, maar het is niet eerlijk om jou daarom volledig buiten te sluiten.

Altijd bitter

Een relatiebreuk kan vele van ons verbitterd achterlaten …maar bij sommige mensen wordt hun volledig wereldbeeld gekleurd door hun vorige relaties. Als je samen bent en ze zeggen steeds dingen als “Alle mannen zijn zo”, “Alle vrouwen doen dat”, of ” Liefde bestaat niet”… dan belooft dat niet veel voor jullie relatie.

Trivial Pursuit?

Kent je partner je echt? Praat je altijd over hen of over de zaken waar zijn van houden? Zouden zij het goed doen in een Trivial Pursuit spel met jou als onderwerp? Weten zij veel van jou, en indien niet, proberen zij meer te weten te komen? Als dat niet zo is, dan kunnen zij misschien wel een relatie willen, maar niet noodzakelijk met jou.

Zoals ik eerder zei, zijn dit geen onfeilbare tekenen en soms kan je het eenvoudigweg niet met zekerheid zeggen. Maar als je een combinatie van deze tekenen vaststelt of als er veel van deze tekenen van toepassing zijn, dan kan je toch beter eens nadenken over waar je relatie precies heen gaat en of je partner er wel om de juiste redenen aan begonnen is.

Authored by: Lisa