Oker kleurige kleding voor het nieuwe jaar

Voor sommige mensen is de kleur geel misschien een beetje te opvallend om te dragen. Als je toch een kleur wilt dragen die hier een beetje bij in de buurt komt, maar niet kanari geel is, dan moet je voor oker gaan. Oker is een beetje donker geel waar bruin en oranje door zit.

Het is een er warme kleur die je outfit kan laten stralen zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Er zijn super veel kledingstukken te koop in de kleur oker. Dat komt omdat deze kleur vaak in de mode is, soms is hij een tijdje weg maar oker komt altijd weer terug. Niet elk kledingstuk is natuurlijk de zelfde kleur.

Van oker zijn er ook weer verschillende tinten. De ene is iets donkerder of bruiner en de andere juist wat feller of geler. Het is maar net wat je mooi vind.

Oker kleurige kleding is eigenlijk niet zo moeilijk te combineren. Je kunt er veel verschillende kleuren bij dragen omdat het niet een fel gele kleur is. Blauw of erg donker blauw staat altijd mooi bij geel, dus ook bij oker. Deze kleuren maken elkaar sterker. Op deze manier komen de kleuren beter tot hun recht.

Ook de kleuren groen en rood passen goed bij oker. De kleur groen laat je outfit er een beetje lente achtig uit zien omdat het vrolijke kleuren zijn. De kleur rood maakt het juist weer een beetje donkerder omdat rood een donkere kleur is. Het hangt natuurlijk ook van je stemming af wat voor een soort kleur je kiest.

Naast de gewone kleuren, staan basiskleuren ook erg mooi bij oker. Hierbij kun je denken aan zwart en grijs. Grijs maakt het een beetje zachter waardoor je een lievere uitstraling krijgt. Zwart laat de oker kleur juist wat harder worden. Als je donker haar hebt, is het mooi om voor zwat te gaan. Als je blond of licht bruin haar hebt kun je misschien beter voor grijs kiezen.

Met oker kun je dus vele kanten op, laat je inspireren en probeer eens een keer heel iets anders. Oker komt elke keer weer terug, dus maak er gebruik van!

Authored by: Redactie