Oktober: Pink Ribbon maand

Het is al 10 dagen oktober en dat betekent dat het al 10 dagen Pink Ribbon maand is. Op onze andere websites hebben wij al verschillende artikelen geschreven over de strijd tegen borstkanker. Dit waren vooral stukken over buitenlandse organisaties. In Nederland kennen we natuurlijk ook een organisatie die tegen borst kanker vecht: Pink Ribbon.

Pink Ribbon bestaat in Nederland al sinds 2003 en heeft zich in 2007 verzelfstandigd. Ze staan voor de strijd tegen borst kanker. Elk jaar is oktober de maand om aandacht te besteden aan deze ziekte. Bij elke aankopen die je doet bij Pink Ribbon gaat van iedere euro €0,74 naar wetenschappelijk onderzoek, €0,14 naar zorgprojecten en €0,05 naar voorlichtingen. De overige €0,07 wordt besteed aan de wervingskosten om de donaties te realiseren.

In Nederland sterven er dagelijks 9 mensen aan borstkanker. 1 op de 8 vrouwen krijgt het en het is de nummer 1 doodsoorzaak voor vrouwen tussen de 35 en 55. Wereldwijd overlijden jaarlijks ruim 3200 mensen aan borstkanker en is 23% van de borstkankerpatiënten jonger dan 50 jaar.

Pink Ribbon en Breast Cancer Awareness is een jaarlijkse campagne die internationaal gedaan wordt. Pink Ribbon heeft in Nederland zelfs een eigen magazine. Ze gaan ook samenwerkingen aan met andere organisaties. Letterlijk staat Pink Ribbon voor het roze lintje. Dit lintje staat niet alleen voor de strijd tegen borst kanker, maar ook voor andere symbolen, zoals het redden van baby’s en het tegengaan van aangeboren handicaps.

Bezoek hun webshop en hun site voor meer info.

Header Anouk Sharon Header Jenneke Hero-magazine2014-v2 Pink_ribbon.svg

Geef een reactie