Ralph Lauren voor Olympische Spelen en collectie van Valentino Garvavini

Valentino Master of Couture

De iconische Italiaanse ontwerper Valentino Garavini gaat zijn legendarische couture creaties laten zien in het Londense Somerset House in November. Dit zal onderdeel zijn van de ‘Valentino Master of Couture’ tentoonstelling. De tentoonstelling viert dat de mode ontwerper 50 jaar in de mode intdustrie zit. De tentoonstelling zal bestaan uit meer dan 130 handgemaakte ontwerpen gedragen door grote stijliconen als Jackie Kennedy Onassis, Grace Kelly, Sophia Loren en Gwyneth Paltrow. De ontwerpen zijn exclusief gemaakt voor Somerset house. De tentoonstelling bestaat uit een catwalk en een kijkje in het atelier van Valentino. Ook zijn er persoonlijke foto’s te zien die nooit eerder vertoond zijn. De tentoonstellingen zijn te zien vanaf 29 november 2012 tot 3 maart 2012. er moet een toegangsprijs betaald worden van  € 12,50. Er zullen hier waarschijnlijk veel mensen op af komen om dat de toegangsprijs niet veel is, en omdat er zo veel mensen fan zijn van deze grote ontwerper. Het is daarbij ook een unieke kans om persoonlijke foto’s van de ontwerper te zien en om een kijkje te nemen in zijn atelier.

 

Ralph Lauren voor de Olympische Spelen

Ralph Lauren heeft uniformen ontworpen voor het olympische team van de USA. De designer heeft gekozen voor een ultra preppy look. De Raph Lauren uniformen worden gedragen bij de  officiële  Olympische ceremonie. De uniformen voor de Londense spelen 2012 zijn gebaseerd op een sterk marine en wit kleurenpalet met tonen van rood. Het zal worden gedragen door het Amerikaanse team tijdens de Sluitingsceremonie en parades, ook is het gedragen bij de openingsceremonie.

Zoals veel mensen al van het merk verwachtten heeft het merk de Amerikaanse country club look genomen omdat dit een eeuwige Amerikaanse mode trend blijft. De Olympische uniformen zijn voorzien van preppy marine blazers gedragen met een witte broek voor mannen en een knielange rok voor vrouwen. Als accessoire hebben ze iets met een rood tint, dit zijn baretten en patriottische banden of sjaals. De meeste Ralph Lauren fans zijn erg tevreden met deze ontwerpen voor de Olympische Spelen. Het team van Groot-Brittannië kreeg wel kritiek bij de lancering van de ontwerpen van Stella McCartney.

 

Authored by: Redactie