Ralph & Russo krijgt eigen expositie

Het Britse couture huis Ralph & Russo zullen het volgende onderdeel zijn van het Victoria & Albert museum. Ze krijgen namelijk hun eigen expositie, genaamd Fashion in Motion. De expositie is al te bezichtigen in het Londonse museum sinds 17 oktober. Ze laten vier catwalkshows zien waarvan de highlights in de spotlicht staan. Het gaat hierbij om de avondkleding collecties, designed door Tamara Ralph en Michael Russo.

Sinds ze zijn geaccepteerd zijn in de Chambre Syndicale de la Haute Couture in 2013, zijn zij het enige Britse modehuis dat hun collecties mag tonen tijdens de officiele Paris Haute Couture Fashion Week. Ook zijn zij het enige Britse modehuis dat echt in het schema staan voor die week.

V&A heeft een wedding dresses tentoonstelling in de categorie mode. Hier kan Ralph & Russo zich bij voegen. Ze zullen catwalk creaties laten zien van een fairytale wedding. Stoffen als zijde organza en gazar zien we terug in deze creaties in de tentoonstelling. Jurken die ontwerpen hebben van de jaren ’40 en ’50. Sommige zijn zelfs rijkelijk bezet met Swarovski stenen. Er zit sowieso meer dan 4000 uur aan handwerk in deze jurken.

Fashion in Motion curator zegt dat het altijd super spannend is om het werk van Haute Couture designers van zo dichtbij te mogen zien. V&A verwelkomt Ralph & Russo dan ook hartelijk met hun Fashion in Motion tentoonstelling.

Voorgangers van Ralph & Russo zijn Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood , Christian Lacroix en heel veel andere bekenden.

w290.jpgr w610

w290.jpgtw610.jpgr