Relatie met leeftijdsverschil

Je hoort het de laatste tijd veel vaker. Meisjes die op jonge leeftijd een relatie beginnen met een jongen die vele malen ouders is dan zij zelf zijn. Een klein beetje leeftijdsverschil komt heel veel voor en daar is dan ook helemaal niets mis mee. Pas wanneer jullie heel erg veel schelen kan een groot leeftijdsverschil wel voor een hoop problemen zorgen.

Wanneer jij bijvoorbeeld achttien bent en jou vriend is dertig zitten jullie allebei in een totaal andere fase van jullie leven. Dit kan voor een hoop ellende zorgen. Misschien houden jullie wel veel van elkaar, maar het feit dat jullie op deze leeftijd allebei heel verschillend in het leven staan is onontkoombaar. Dat is dan ook iets waar je van te voren goed over moet nadenken. Of dat wel het gene is wat je wilt. Ook is het belangrijk hier heel open in over te zijn tegenover jou vriend. Wanneer je er niet over praat krijg je namelijk sneller problemen. Overleg met de ander hoe hij erin staat en kijk naar de beste oplossing.

Vaak hoor je ook dat wanneer een meisje een veel oudere vriend krijgt ze vervolgens problemen krijgt met haar ouders. Heb jij hier last van? Neem je ouders dan niet teveel kwalijk. Waarschijnlijk zijn ze gewoon heel erg bezorgd en dat is logisch. Wanneer jij een dochter hebt ben je daar natuurlijk heel zuinig op en dan zie je haar het liefst niet samen met een oude man. Je ouders hebben waarschijnlijk een hoop vooroordelen en er zullen vast ook een hoop tussen zitten die echt niet waar zijn, maar dat kunnen zij niet weten. Neem je vriend dan ook zeker een keertje mee naar huis zodat je ouders hem kunnen ontmoeten en met hem kunnen praten. Op die manier kan jij het tegendeel bewijzen en kunnen zij jou vriend goed leren kennen. Zo kunnen jou ouders jou nieuwe vriend leren vertrouwen en zijn jullie problemen opgelost.

q5 q4 q3 q2 q1

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie