Relatie redden na breuk

Het kan zijn dat je de keuze hebt gemaakt in je relatie om er tijdelijk mee te stoppen, een breuk. Als je echter echt van elkaar houdt dan kom je weer bij elkaar terug. Ik heb het zelf onlangs meegemaakt.

Mijn vriend en ik dachten dat we er mee moesten stoppen, we hadden veel ruzie en hij had veel andere dingen aan zijn hoofd waar hij zich op wilde richten. We waren nauwelijks met elkaar bezig en daarom hebben we de keuze gemaakt om te stoppen. Dit ging twee weken goed, toen kwamen we elkaar weer tegen op een verjaardag en hij vloog me meteen om de nek en zei ik houd van je en ik wil je terug, ik mis je. Ik voelde hetzelfde maar dat zei ik niet meteen. Ik zei tegen hem we moeten eens een keer goed praten en dan zullen we eens kijken of we er samen uit gaan komen. Ik heb hem expres niet meteen alle hoop gegeven want dan gaat hij weer hetzelfde doen als voorheen. Het is belangrijk dat hij de tijd neemt en ook hierdoor aan zichzelf gaat werken en hier eens goed over na gaat denken.

Daarna zullen we samen kijken hoe we onze relatie na de breuk kunnen redden. Ik heb er alle vertrouwen in, maar hij moet ook veranderen en dat moet hij ook maar eens tegenover mij bewijzen en dan zullen we er samen zeker verder aan werken!

Veel praten en dan relatie redden na breuk?

Als je veel met elkaar praat dan kan het zijn dat je je relatie kunt redden als je tijdelijk uit elkaar bent geweest. Je zult dan echt open naar elkaar toe moeten zijn wil je er goed uit kunnen komen samen. Niet bij iedereen wil dat meteen betekenen dat het echt goed komt. Het kan zijn dat je teveel uit elkaar bent gegroeid of dat je andere interesses hebt. Maar praten kan je wel helpen om je weer dichter naar elkaar toe te brengen en om je in ieder geval duidelijkheid te geven. 

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie