Retro Zomer Jurken

In de blog over zomerjurkjes kon je al lezen dat dress to impress de toverwoorden zijn deze zomer. Er zijn een aantal trends te zien op het gebied van zomerjurkjes. Zo kan een jurkje met strepen echt niet ontbreken in je kast en is een dierenprint jurkje ook een echte must have. Toch is de meest opvallende trend de retro jurk. De bloemetjesjurk en de colorblocking dress zijn terug van weggeweest!

Back to the sixties!
Er zijn een aantal jurkjes typisch jaren ’60. De jurken uit die tijd kwamen meestal tot op de knie en werden vaak voorzien van grote kleurvlakken of stippen. Het waren in ieder geval jurken die opvielen. In de collectie van Ichi in de Bulls & Birds shop, vind je ook weer van die retro jurken. Grote kleurenvlakken en een mooi taille zorgen voor een mooie vrouwelijke en stijlvolle look.

Bloemenjurken
Deze jurken hebben lang het ‘oma-imago’ gehad. Het waren grote soepjurken die weinig van het vrouwelijke figuur lieten zien. De bloemenjurken die we nu weer in de winkel zien, zijn geïnspireerd op de jaren ’20. Dat was de tijd dat vrouwen het strakke korset verruilde voor de flirterig bloemenjurken. Hierbij was vaak een blote schouder te zien en werd het vrouwelijke figuur geaccentueerd. Het waren sexy jurkjes die nog wel eens voor discussie zorgde in die tijd.

Gelukkig is dat allemaal voorbij en kunnen we ons nu kleden zoals we willen. In een bloemetjesjurk of een sexy retro jurk. Maar net wat ons uit komt die dag.

Authored by: Hesther