Romantisch film voor tijdens een date

OK, dus jongens zijn als de dood om met hun date naar de film te gaan. Geschikte films zijn natuurlijk meestal romantische films of romantische comedies. Hoewel het waar is dat er veel slechte films zijn om je date mee naar toe te nemen, zijn er ook een aantal goede die zelfs mannen willen zien. We noemen hier een paar van de beste films voor een date:

Top Tien Date Films

“Gone With The Wind”
Dit is niet alleen de beste romantische film aller tijden, maar ook een van de beste films ooit en zeker een van de beste films om met je date te zien. “Gone With The Wind” vertelt een heel meeslepend verhaal over een manipulatieve vrouw en een ondeugende man die een liefdesrelatie krijgen in het zuiden van Amerika tijdens de Burgeroorlog en Wederopbouw.

“Casablanca”

“Casablanca” is een van de beste date films. Met als setting de Marokkaanse stad Casablanca tijdens de Tweede Wereldoorlog, draait de film om een verbannen Amerikaan en voormalig vrijheidsstrijder (Rick Blaine) en zijn ex-geliefde (Ilsa), die hem eerder verliet in Parijs. Rick is bitter naar Ilsa totdat hij erachter komt dat ze een goede reden had om te vertrekken. Hij vergeeft haar en ze besluiten zich met elkaar te verzoenen. Maar dan zijn er onvoorziene complicaties.

“Pride and Prejudice”

Misschien ben je meer op zoek bent naar een recentere film die de moeite waard is. Hoewel de remake van ‘Pride and Prejudice’, opnieuw geflimd in 2005, niet de beste date film is, is het is nog steeds de moeite waard. Gebaseerd op de klassieke roman van Jane Austen, richt het verhaal zich op een jonge vrouw (Elizabeth Bennett), die weigert te trouwen met een rijke, knappe man (Mr Darcy) met wie haar moeder haar heeft geprobeerd om haar te koppelen. Bennett verandert van gedachten nadat zij betrokken raakt bij een onverwachte avontuur met Darcy.

“The Notebook”
“The Notebook”, gebaseerd op de roman van Laura Mitchell, is een goede, gepassioneerde romantische film. De film richt zich op twee tieners van twee verschillende sociale klassen die samen een magische zomer beleven. Helaas worden ze gedwongen elkaar niet meer te zien door de ouders van de jonge vrouw, omdat de jonge man arm is, terwijl de jonge vrouw uit een rijke familie komt. Zeven jaar later, zijn de twee herenigd en blazen ze hun romance nieuw leven in, en dat dwingt ze te kiezen tussen liefde en sociale orde.

“Sleepless in Seattle”
Uitgebracht in 1993, heeft deze charmante romantische-komedie veel lof gekregen. De film gaat over een weduwnaar met de naam Sam en zijn zoon genaamd Jonah die beiden verhuizen naar Seattle. Sam’s zoon gelooft dat zijn vader opnieuw moet trouwen om dingen in zijn leven weer onder controle te krijgen. Jona belt een radiostation en krijgt Sam zover om een oproep te laten uitzenden. De boodschap wordt gehoord door een vrouw genaamd Annie Reed, die verloofd is. Annie is echter zo ge├»ntrigeerd door Sam dat ze besluit om hem te ontmoeten. Ze ontmoeten elkaar op de top van het Empire State Building in New York. Vonken vliegen over en weer tussen de twee naarmate de film vordert.

De rest van de lijst van de top tien date films zijn:

“While You Were Sleeping”
“Return to Me”
“Bull Durham”
“Ever After”
“Roxanne”

Elke film op deze lijst is zeker leuk voor zowel jou als je vriendin. In plaats van op te zien tegen een avondje film kijken, kun je er nu naar uit kijken.

Authored by: Lisa