Shoppen in Rome

Hoewel minder bekend dan Milaan met haar fabelachtige galerijen, is Rome zonder twijfel toch een van de betere steden van Europa om uitgebreid te winkelen. Vooral op het gebied van relatief betaalbare kleding, kunst en vanzelfsprekend antiek doet de Italiaanse hoofdstad het goed. Om je alvast op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de beste winkelgebieden van in Rome.

Via del Corso

Het meest traditionele winkeldistrict van Rome is zonder twijfel rond de Via del Corso, midden in het centrum van de stad. In deze nauwe, lange straat vind je talloze kleine boetiekjes met veel unieke kleding tegen schappelijke prijzen. Ze staan er zij aan zij met vestigingen van bekendere merken, zoals bijvoorbeeld een winkel van de befaamde autofabrikant Ferrari. In de Via del Condotti die de Via del Corso kruist en naar de Spaanse Trappen leidt, vind je vooral bekende Italiaanse en internationale mode. De parallel lopende Via Borgognona is vergelijkbaar met de Via del Condotti. De prijzen liggen in deze twee straten wel heel wat hoger dan in de Via del Corso.

 



La Romanina

Als je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen! Wil je minder als toerist winkelen en meer zoals de Italianen, dan is het bezoeken van een van de gigantische overdekte winkelcentra aan de rand van de stad leuk idee. La Romanina is een goed voorbeeld van een enorm winkelcentrum dat vooral door Italianen zelf bezocht wordt en waar je bijna alles kunt krijgen.

Trastevere

Vooral bekend als uitgaansgebied, zijn er in de ten westen van de Tiber gelegen wijk Trastevere ook meer dan genoeg mogelijkheden om te winkelen. Naast vele kleine boetiekjes en kunstwinkels, is het vooral de elke zondag gehouden vlooienmarkt van Porta Portese die zeker aan te raden is. Verwacht hier zowel nieuwe als tweedehandse kleding aan te treffen, schoenen, keukenspullen, antiek, curiosa en nog veel meer.

Hotel in Rome

Bij een stedentrip naar Rome hoort natuurlijk een leuk en betaalbaar hotel, midden in het oude centrum. Hotel in Rome heeft een overzicht van de meest karakteristieke hotels in Rome gemaakt en werkt nauw samen met een bekende boekingssite om de beste prijzen te bieden. Naast hotels staan er op de site uitgebreide reisinformatie en veel tips voor restaurants, musea en uitgaansgelegenheden.

Authored by: Tara