Spreuken over gevoelens

Het mooie van internet vind ik dat je er alles op kunt vinden wat je maar wilt. Of je nu op zoek bent naar de laatste mode, informatie voor een werkstuk, een handleiding van je stofzuiger of spreuken over gevoelens. Alles is te vinden en eigenlijk met slechts één druk op de knop.

Vooral spreuken over gevoelens hebben de laatste tijd een enorme vlucht genomen. Waar je vroeger een boek kocht of leende in de bibliotheek en daar een quote uit overnam, zie je nu overal quotes staan zoals bijvoorbeeld op Facebook. Sommige zeggen je wel wat andere niet, maar ze geven je in ieder geval stof tot nadenken. En dat is gaat nu wat simpeler dan een tijd geleden.

Deze spreuk gaat helemaal over gevoel. We varen er soms misschien een beetje blind op. Gevoelens zijn goed, maar soms is het ook goed om de hele situatie eens van een afstandje te bekijken. Dat is wat deze spreuk wil zeggen. Vooreen had een goede vriendin je dit misschien vertelt, nu kom je het zomaar ergens tegen.

Je kunt je nog zo rot voelen, maar de meeste mensen doen altijd net of er niks aan de hand is. Zeker wanneer het gaat om liefdesverdriet. In sommige gevallen is het ook beter om de schijn op te houden, zeker naar je ex toe.

En inderdaad het standaard antwoord op “Hoe gaat het?” is steevast “Goed”, terwijl dat in 9 van de 10 gevallen helemaal niet zo is. Vaak is het toch beter om gewoon te zeggen hoe je je voelt. Anderen kunnen dan ook beter op jouw gevoel inspelen en je krijgt de steun die je verdient.

 

Een belangrijke les is dat je iemand nooit moet teleurstellen, doe wat je belooft en beloof wat je doet. Dat is zo ongeveer de belangrijkste spreuk over gevoelens die ik ken.

Authored by: Redactie