All Stars wassen

Je favoriete All Stars draag je natuurlijk vaak en daarom zijn ze in een mum van tijd niet meer zo schoon. Dat geeft niet, maar als ze er echt niet meer netjes uitzien dan wordt het hoog tijd om je All Stars te wassen.

“Mijn All Stars wassen?” hoor ik je bijna denken, jazeker dat kan en in de wasmachine. Maar je moet eerst wel even  wat voorbereidend werk doen en onthoud dat hoewel deze methode in de meeste gevallen goed gaat, de fabrikant of winkel geen garantie meer geeft op je sneakers.

Borstel je All Stars eerst schoon waarmee je de grote vuiligheid weghaalt. Let hierbij ook even op de zool. Haal je veters uit je sneakers, want die kun je meewassen, maar zo worden die ook weer helemaal schoon. Om de kleine stukjes uit je zool te verwijderen kun je een puntig voorwerp zoals een pen of punt van een vork gebruiken. Dit kan ook handig zijn om viezigheid uit de naden van de bovenkant te verwijderen.

Je kan de neus van je All Stars alvast wassen met een sponsje en wat zeep, maar dat hoeft niet per se. In principe ben je nu klaar om ze in de wasmachine te stoppen.

Je All Stars wassen gaat het beste in een kussensloop die je dichtknoopt, vergeet ook je veters niet er bij in te doen. Gebruik wat (niet te veel) van je vloeibare wasmiddel en zet de machine op 30 graden. Zorg er ook voor dat de machine op een laag toerental staat ter bescherming van je schoenen en machine.

Als het programma klaar is zijn je All Stars gewassen en als het goed is lekker schoon. Zet ze te drogen, het liefst buiten en doe er een prop keukenpapier in. Geen krantenpapier want de inkt kan vlekken. Zorg er ook voor dat de tong recht getrokken is. Het kan soms wel meerdere dagen duren voordat je All Stars helemaal droog zijn, maar dan kun jij weer met schone sneakers over straat.

Authored by: Redactie