Stropdassen trends zomer 2013

Knmi.nl is sinds de strenge winter bekroond tot favoriete site op mijn MacBook en teletekst is in jaren niet zo vaak geraadpleegd. Maar als we de voorspellingen op onze iPhone mogen geloven wordt het beetje bij beetje steeds mooier weer. Met de ‘warme’ temperaturen die deze week voorspeld zijn, kan de zomerkleding weer voorzichtig tevoorschijn gehaald worden. Uiteraard horen hier accessoires bij. Vooral de mannenmode vertoont een groot scala aan accessoires als bretels, de vlinderstrik, een pochet en de dasspeld. Maar ook de oude vertrouwde stropdas ontbreekt niet in dit rijtje. Voor mannen die dagelijks gekleed gaan in een pak een opluchting. Maar niet geheel onbelangrijk… Wat zijn eigenlijk de stropdassen trends voor deze zomer?!

Als we een aantal sites en fashionshows moeten geloven maakt de wollen en gebreide katoenen das weer plaats voor zijde, zijn dessins en felle kleuren het helemaal en is tot slot de smalle stropdas nog niet uit het trendbeeld verdwenen.

100% zijde
Waren in de winter de wollen en gebreide katoenen dassen hip and happening, deze zomer is het toch echt de beurt aan de oude, vertrouwde zijden stropdas. Dé favoriet onder de stropdassen met haar luxe uitstraling en subtiele glans als finishing touch. En met grof geweven zijde in een rib, geeft het een outfit net een wat stoerdere uitstraling.

Dessins
Naast pakken, pantalons en overhemden, zijn ook stropdassen in verschillende dessins te koop. Dé twee dessins dit jaar zijn toch wel uni en ruiten. Maar door de grote verschillen tussen beiden, wordt eigenlijk aangegeven dat alles wat daar tussen zit ook is toegestaan. Mixen en matchen mag, alle combinaties zijn mogelijk!

Felle kleuren
Aangezien op de catwalk van verschillende modehuizen allerlei soort dessins voorbij kwamen, is een das in uni kleur een uitkomst. Anders wordt het misschien iets te veel van het goede en een rustpunt bij zo’n druk dessin is dan juist een aanrader. Deze zomer zijn warm rood, zonnig geel en levendig fuchsia de kleuren, maar ook blauwtinten als koningsblauw, cyaanblauw en kobaltblauw en groentinten als mosgroen, pastel groen en grijs groen mogen niet in de garderobe ontbreken.

Smalle stropdassen
Net als in 2012 zijn ook dit jaar skinny stropdassen de trend van het jaar 2013. Dit was dan ook terug te zien op de catwalk bij Giorgio Armani en Burberry, waar modellen de skinny stropdas combineerden met een casual outfit. De trend die door fashion liefhebbers met open armen werd ontvangen doet het goed op feesten en partijen, maar is ook een modieuze en stoere accessoire tijdens kantoordagen en casual uitstapjes.

Cadeautip
Na het lezen van al deze trends is het zo’n gek idee nog niet om iemand een stropdas cadeau te doen. Het is immers een van dé mannelijke accessoires deze zomer. Neem bijvoorbeeld een verjaardag of Vaderdag. 16 juni is het weer zover en slaat de nodige paniek als zoon of dochter toe. Ook dit jaar zal je met een origineel cadeau op de proppen moeten komen. Boekenbonnen, etentjes, dvd’s, cd’s en luchtjes hebben de revue al gepasseerd. En vaders verwacht uiteraard ook dit jaar weer een mooi cadeau, waar hij wat aan heeft. Na aardig wat surftochten op het web, kwam ik onder andere uit op de website Shopdassen.nl; Een webshop die stropdassen van 100% zijde stropdassen van 100% zijde aanbiedt voor scherpe prijzen. En geheel volgens de trends van deze zomer. Vaders blij met een cadeau waar hij wat aan heeft en ik met een vader die nog een beetje volgens de laatste trends gekleed door het leven gaat.

door Sophia Heemskerk

 

Authored by: Hesther