Tijdelijk uit elkaar relatie

Als je relatie niet lekker loopt kun je twee dingen doen, of je stopt er mee of je gaat zo door. Maar de middenweg, daar wordt vaak niet aan gedacht. Je kunt namelijk ook tijdelijk uit elkaar gaan. Veel mensen spreken dan ook wel over een time out.

De meningen zijn hierover verdeeld. Ik zou er zelf wel voor kiezen. Als het je relatie kan redden dan kan dat er voor zorgen dat je daarna weer goed samen verder kunt gaan. Maar dit komt omdat mijn vriend tijdelijk wat problemen had en ik was even moe van al dat gedoe. Ik heb even aan mezelf gedacht en ben een paar weken weg gegaan. We hebben elkaar tussendoor wel gesproken en we hebben het ook uitgesproken. We hebben alle tijd genomen voor elkaar en we weten nu pas wat we missen, als we niet bij elkaar zijn.

relatie2

Ik kijk er naar uit hem weer te zien want dan gaan we weer verder zoals eerst, maar hij moest wel eerst weer goed aan zichzelf werken. We hebben afspraken gemaakt over wat we wel en wat we nog niet samen doen. Dit gaat er voor zorgen dat we niet weer in dezelfde situatie belanden! We weten wel dat praten heel belangrijk is en dat zullen we dan ook zeker niet vergeten. We blijven met elkaar praten, al is het midden in de nacht.

Tijdelijk uit elkaar en dan weer goed?

Het kan zijn dat je tijdelijk uit elkaar gaat en de relatie daarna weer oppakt. Als je even tijd voor jezelf nodig hebt kan dat betekenen dat je even rustig kunt worden, na kunt denken over wat je wilt en over bepaalde situaties na kunt denken. Soms heb je dat allebei nodig, een time out kan dan goed zijn. Het gaat er om dat je er samen uit gaat komen en als je merkt dat je elkaar erg mist, dan kun je het altijd samen weer proberen. Ontdek dan meteen waardoor het mis is gegaan en probeer dat vanaf nu te voorkomen door meer met elkaar te praten zodat je alle tijd voor elkaar hebt en ook voldoende de tijd neemt om te praten.   

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie