Tips en trucs voor je spijkerbroek

De perfecte jeans zijn soms zo moeilijk om te vinden. Als je ‘m eenmaal hebt moet je er natuurlijk ook goed voor zorgen. Wij hebben hier 11 tips en trucjes om je perfecte jeans goed te onderhouden.

1. Het klinkt waarschijnlijk niet zo hygiënisch, maar het is het beste om je broeken pas na zes maanden te wassen. Dan zit de vorm er namelijk in van jouw lichaam en kan ‘ie niet meer vervormen.

2. De meeste broeken hebben op hun design al zo’n faded look. Deze broeken hoef je niet langer te dragen om jouw vorm erin te krijgen. Alleen als er vlekken opzitten of als ‘ie wat losjes begint te zitten kan je ‘m wassen.

3. Om vieze geurtjes tegen te houden kan je je broek ophangen in de douche voordat je een douche neemt of je stopt ‘m voor twee dagen in de vriezer.

4. Om te zorgen dat je broeken niet vervagen moet je ze wassen in koud water. Als je juist wilt dat ze vervagen moet je ze èèn keer wassen in heet water.

5. Voeg 1/2 kopje gedestilleerde witte azijn toe aan de laatste cyclus van je wasbeurt om je goede zwarte broeken ook echt zwart te houden.

6. Eigenlijk moet je spijkerbroeken niet in de droger gooien. Als je dat toch doet, zorg er dan voor dat het op de minst hete temperatuur is en haal ze er net uit voordat ze helemaal droog zijn. Hang ze ergens op in huis om ze verder te laten drogen.

7. Hoe vouw je jeans perfect op. Leg het op een vlakke ondergrond. Vouw van links naar rechts, de broekspijpen op elkaar en dan de broekspijpen door tweeën.

8. Spijkerstof moet kunnen ademen, zorg dat je broeken niet te dicht op elkaar liggen of hangen.

9. Was nieuwe jeans twee keer voordat je ze naar de kleermaker brengt. Broeken krimpen namelijk een beetje in de lengte als je ze wast.

10. Als je geen tijd hebt om een broek te passen in de winkel is daar een trucje voor. Plaats de taille van de broek om je nek heen, als de broek elkaar aan de achterkant raakt zal die je hoogstwaarschijnlijk passen.

11. Als je broek wat te strak zit kan je ‘m laten drogen in de open lucht en als ‘ie dan nog een beetje nat is moet je wat trekken aan de taille. Als je ‘m extra losjes wilt hebben kan je ‘m ook droog föhnen.

ad97b1913070049900fb8893dd3df722 bc1de03a0bb9ac709b583ad16d36545a denim-tips jeans1 levijeans