Tips voor het kiezen van zomerjurkjes

Zomerjurkjes komen weer in overvloed in de winkels te hangen. Maar hoe kies je eigenlijk een goed jurkje? Vaak passen mensen de jurkjes niet van te voren omdat ze er al perfect uit zien. Dat is eigenlijk niet zo heel erg handig, jurkjes vallen bijna altijd anders dan je denkt. Soms zijn de bandjes veel te kort of te lang en kun je ze niet verstellen. Dan zit het jurkje meteen heel erg raar. Daarom is het handig dat je een jurkje neemt met bandjes die je kunt verstellen. Zo weet je zeker dat de bovenkant in ieder geval wel goed zit.

Een ander nadeel van het niet passen van jurkjes is dat je niet zeker weet hoe lang hij eigenlijk is. Het heeft niet zo veel zin om het jurkje voor je te houden en dan te gokken of hij lang genoeg is. Het is toch niet fijn om thuis te komen en dat je jurkje dan opeens een hemdje blijkt te zijn. Je kunt kledingstukken natuurlijk vaak ruilen, maar niet altijd. Het kost ook nog veel tijd, dus waarom zou je het niet meteen goed doen?

Je moet er ook goed op letten dat je jurkje niet doorzichtig is. Dat is iets wat sommige mensen, waaronder ik wel eens mee maken. Dan blijkt je witte of oceaanblauw jurkje opeens doorzichtig te zijn zodat je er toch echt nog iets onder aan moet doen. Soms zie je dat namelijk niet meteen in de winkel. Je kunt dan je hand onder de stof doen, zo zie je een beetje of hij doorzichtig is. Als je in de uitverkoop jurkjes gaat kopen, moet je goed opletten of er niet iets mis is met het kledingstuk.

Vaak zitten er naden of knoopjes los waardoor je hem niet meer zo goed kunt dragen. Dat is natuurlijk bij veel meer kledingstukken het geval, maar bij jurkjes gebeurt dit wel vaak. Het is ook goed om te weten welke kleuren mooi bij je huid staan. Je wordt waarschijnlijk nog wel wat bruiner in de zomer, dus let er goed op dat je niet een kleur kiest die eigenlijk niet zo goed bij je past. Hele felle kleuren laten je bruiner lijken, dat is natuurlijk een voordeel! Bruine jurkjes laten je juist lichter lijken.

nelly.com

Authored by: Redactie